Godt å være kvitt ham

Thorstein Helstad er ikke lenger i Brann, og takk for det.
Ikke bare var han - etter min mening - Branns desidert mest ufordragelige spiller, han var også en spiller som ga blaffen i klubben da klubben trengte ham mest.
Den innbilte skaden som har holdt ham utenfor i det siste har vært patetisk å følge. Både legene Ola Jøsendal og Ove Austgulen har bekreftet at det kun er funnet minimale tegn til skaden på alle de MR-scannene som er tatt. Jøsendal har gått så langt som til å si at det ikke ville vært noe problem å spille med skaden og heller ta en smertestillende sprøyte hvis det skulle bli for vondt. "Fordi det ikke er noe strukturelt i veien med kneet" Austgulen som er en slags ledende ekspert på ortopedi kunne raskt slå fast at skaden var mye mindre enn de fryktet - (les. etter å ha hørt på sytingen til Helstad) - 
Helstads respons på det var at " jo, selvfølgelig var det greit at jeg ikke var så skadet som jeg fryktet, men jeg spiller ikke en kamp før jeg har vært helt smertefri i en uke."
Legene og Mons Ivar Mjelde/Bruun-Hanssen sa. "Vi kan selvfølgelig ikke presse ham til å spille. Han må være trygg på at foten er bra." Det eneste Helstad trengte å være trygg på var at han kom seg ut i Europa.

Branns ledere og spillere har selvsagt visst hva som foregikk i kulissene. Dette vinduet var Thorstein Helstads siste sjanse til å komme ut i Europa og Branns siste sjanse til å få penger for ham.
Hans agent Stig Lillejord sa til undertegnede på torsdag at Thorstein på grunn av alderen, ikke sto på så mange klubbers førsteplass på ønskelisten, men at han fort kunne rykke opp hvis de ikke fikk den de ønsket seg.
Denne åpningen lå i kortene nå da Tarik Elyounoussi ikke ville til Le Mans, de hadde for anledningen til og med samme agenten - og da var det siste Helstad ønsket, å skade kneet. Derfor lot han Brann klare seg uten ham i mot Lyn, Aalesund og Molde, noe som har resultert i at Brann nå er ute av cupen og ute av gullkampen (i realiteten, men en lite sjanse hvis det kommer en bombe i Fredrikstad i kveld.)
Det er takk skal du faen meg ha til en klubb som har dullet han fram siden han kom hit som drittunge. Han har ikke lykkes noen andre steder han har vært. Nå har han fått pensjonen sin. Brann er sendt up shit creek. Og kravet om Mjeldes avgang runger som vanlig i fjellbyen.
Derfor ville ingenting glede meg mer i kveld enn at spillerne hadde fått dritten ut av systemet sitt. Det var tydelig i Molde at de hadde mye å tenke på. Nå vet vi hva det var. Men nå vet de også hva de har og at de får en kjempespiller på mandag som blir klar til returkampen i Champions League. En som ikke er avhengig av returrom for å score, for de finnes ikke i Europa. Har folk glemt hva som skjedde i Europa i fjor. Brann scoret mange mål, men kun tre av dem kom ved Helstad. Det kom to mot Carmarthen borte da Brann vant 8-0. Brann slo Sudova 4-3 borte, uten Helstad. Helstads eneste viktige scoring kom mot Club Brugge.
Ser vi hele Europa-cup løpet i fjor under ett, var det Robbie Winters som scoret seks, Armann Bjørnsson fire og Thorstein Helstad tre, like mange som Petter Vaagan Moen. Men det var Vaagan Moen som scoret på Goodison Park
Ser vi bare på gruppespillet i fjor som er motstand antagelig tilsvarende den Brann får i år for å komme til gruppespillet, så hadde Brann fem mål. Helstad scoret ett, det gjorde Robbie, Azar, Olafur og Eirik Bakke også.
Med tanke på nytt gull i Tippeligaen var det ikke bra at Thorstein Helstad gikk. For Branns videre utvikling kan "byttet" med 19 årige Ighalo være en gave fra himmelen.
Det bør spillerne være glade for - det og at de slipper å gå med de der rosa undikkene lenger.

9 kommentarer

Silje

26.jul.2008 kl.16:06

Han va soss å i tillegg te latsabb! Toppscorer my ass, einaste han gjore va å stå i ro mens han venta på at nåken skulle senda opp ballen! Gla han e borte vekk!

Håkon

26.jul.2008 kl.20:43

Helt enig Henrik!

Helstad har tydelig vært på hell, og hvis Brann hadde beholdt han lenger hadde han bare blitt en enorm utgiftspost. Jeg var lenger redd for at Brann skulle gå i fellen å signere han for tre nye år med 5/6 millioner i årslønn. Dette hadde isåfall vært penger rett ut av vinduet.

Kris

26.jul.2008 kl.20:57

Spot on!

Til sammenligning har vel ikke Eirik Bakke vært mindre skadet siden han var 4 år.

Peder

27.jul.2008 kl.15:25

DET BESTE DU NOEN GANG HAR SKREVET!!!!

Tom

27.jul.2008 kl.17:52

overraskende at du ikke har plass til å i det minste takke for seriegullet i fjor-- det hadde ikke skjedd uten Tossen. Jada, han er sikkert på hell og sånn, men som supportere synes jeg vi bør ha storsinn nok til å sette pris på en stor, stor målscorer som har gitt oss fryktelig mange gode fotballminner. Jeg synes tiraden din her er direkte barnslig og irrasjonell.

Hamar

29.jul.2008 kl.20:30

Hva pokker griner dere over? Den klysete og survete gårdsgutten har i hvert fall ikke dolket dere i ryggen mens dere allerede lå nede. Det gjorde han mot oss ved å gå til Brann når vi trengte ham som mest og deretter egenhendig sende oss ned en divisjon på hans gamle hjemmebane og juble hemningsløst foran tårevåte Kamma-supportere. Drittsekk!

gæsja

30.jul.2008 kl.10:27

men hva er det du egentlig vil frem til?er det cup-tapet som ligger i minne? spiller det noen rolle om de blir på cup-finale eller ikke. løv-ham er jo med ennu,kan du ikke heie på de da? Helstad har vel vært god han siden han forlot RBK som solgte han til Brann. Ingen trøndere som gikk amok for det.Husekleppen og demba niren spille jo godt nå. Tror Brann finner en ny spissmakker rimelig fort.

Morten Th.

30.jul.2008 kl.14:22

Takk og farvel Helstad. Han har prestert å bli toppskårer i Norge tre ganger som Brannspiller. Han ledet også det året han ble solgt til Østerrike og det samme gjør han denne sesongen. Det er dermed sannsynlig at han kunne blitt toppskårer 5 ganger som Brannspiller, en stor prestasjon spør du meg. Ingen annen spiller har skårt like mange mål for Brann. Helstad og Brann ble en symbiose hvor klubb og spller utfylte hverandre til fulle. Jeg synes han fortjener takk for innsatsen og lykke til videre....Kanskje han igjen vender tilbake som Bosman-spiller og blir toppskårer igjen i 2010. :-)

Knott

08.aug.2008 kl.01:15

er dette også på alvor? hatt herre

Skriv en ny kommentar

hits