Hva driver Brann med?

Spør de seg i Oslo.
Hvordan i himmelens navn kunne de gå ut og si at de hadde fått Ighalo uten å ha spillerens navn på kontrakten.
Er det første gang de kjøper en spiller?
Lyn har en lang historie i å forkludre overganger. I dette tilfellet har de antagelig ryggen fri, men det betyr ikke at det ikke er umoralsk. Det som antagelig vil vise seg når støvet setter seg etter denne kollapsen, er at Ighalo aldri var interessert i Brann. Brann var en slags nødløsning Lyn skisserte for ham for å sikre seg penger selv, mens de jobbet som gale med å få ham til Italia, der ha ønsket seg. I følge presseoppslag har Brann levert to bud på Ighalo. Et på 15 millioner som ble avslått og et på 17,5 som ble godtatt.
Lurebud
Dette har høyst sannsynlig vært sett på som lurebud hvis eneste interesse for Lyn var at de ville tvinge Udinese til å sette prisen opp, vel vitende om at det var dem Lyn var interessert i å selge til, fordi det var dit Ighalo ville.
Omtrent som når du selger en borettslags-leilighet og noen sitter med forkjøpsretten. Gjennom Ighalos ønske om å spille i Italia hadde Udinese forkjøpsretten så lenge Branns tilbud ikke var så høyt at Udinese ikke ville følge.
Brann hadde et møte med Ighalo fredag der han fikk seg forelagt en avtale som han etter sigende var fornøyd med, men han måtte ha helgen på se før han sa ja.
Ighalo ga beskjed fredag
Etter det vi erfarer skal Ighalo allerede samme kveld ha gitt uttrykk for at han ikke ville spille i Bergen.
Det som ytterligere sannsynliggjør det scenariet vi beskriver er 17-åringen Jo Inge Berget som følger med på kjøpet. Det kan tyde på at Lyn har fått problemer med å få Udinese til å komme med opp med så mye penger som Lyn ønsket  (les: Mer enn det Brann var villig til å gi.) Derfor måtte de kaste inn et talent for godt mål på vekten.
Hva er det Brann driver med, skal Lyn-ledelsen ha uttalt før helgen. Hvorfor går de ut så høyt på banen?
" Vi har skaffet Ighalo" 
" Vi har skaffet Ighalo"  runget det fra Bergen, og da visste Lyn at det ville komme en boomerang for selv om de godtok Branns bud på 17,5 mill kan det godt være de visste det aldri ville bli en realitet.  Så rotete er hele denne overgangen at Ighalos ene agent (hvor mange flere har han?) Atta Aneke, sa til oss i dag at han ikke visste om Udinese ennå har lagt inn noe skriftlig bud på Ighalo. Hva driver Lyn med? er spørsmålet vi kan stille, og svaret er krystallklart. Lyn driver business.
Parolen til neste gang må bli:
Hold kjeft til fisken er i båten. Uansett hvor stort markeringsbehov du har.

2 kommentarer

Kjell Ødegaard

28.jul.2008 kl.19:50

Gjesp!

nils

29.jul.2008 kl.13:53

Det er kostelig å se at Bruun nå får smake sin egen medisen etter det tarvelige Huseklepp stuntet som ble kjørt mot Stabæk i fjord. Snakk om å kaste stein i glasshus...!

Skriv en ny kommentar

hits