"Mjelde må gå"

De to siste ukene har krigsropet igjen runget i Bergen by og pressen har kastet seg på. "Mjelde må gå - Brann trenger en ny trener nå."
For løssalgspressen og TV stasjonen er et trenerskifte annen hver måned gunstig for opplag og seertall. Det gir en noe å snakke om i studiodebattene, og i avisene bringer det med seg en hel kjede med forutsigelige historier. Vi vurderer situasjonen - Jeg går ikke av - Vi har sparket ham - Dette fikk treneren i fallskjerm - Treneren aktuell for Lillestrøm - Min tid i klubben (snakker  ut) - Får TV jobb.
Dette er nok til å fylle avisenes førstesider på minst  syv dårlige nyhetsdager. Et trenerskifte er lik penger for mediene, derfor er de så villige til å promotere et trenerfall. Det er lett å forstå.
Det som er mye vanskeligere å forstå er hvordan klubbens egne supportere kan vende ryggen til den eneste treneren i klubbens historie som har klart å bringe kontinuitet og resultater til en ellers sulteforet klubb.
Laget tapte tre kamper på rad midt inne i en turbulent periode der den sutrete toppscoreren måtte selges, ellers var han ikke sikker på om han gadd å spille for fullt mer ( problemer med motivasjon) og midt inne i et kampprogram som kunne knekt de fleste. Samtidig med at nøkkelspillere ikke har vært i form.
Det er klart det må være treneren sin feil når spillere som tjener tre millioner i året ikke klarer å slå en presis pasning over fem meter. Eller hvis de samme ikke skjønner at de må prøve å ta ballen fra en motspiller som har ballen alene på 20 meters hold. "Han gir ikke klare nok beskjeder." "Forsvarsstrukturen er ikke tydelig nok."
Mjelde må vekk. Avisenes idiot-fora er fulle av fordømmelse gjerne fremført uten rettetast og antagelig med vannhode i stedet for kulehode.
Hvem er det så som står for denne hetsen og gallen. Jo, i går var de tydelige å se på Brann Stadion. Der satt det 11500 tomme seter og skrek sin monotone beskjed, mens de virkelige supporterne fikk en stor opplevelse i et av Branns stolteste øyeblikk som klubb. Brann er ikke større enn at en seier i den gjeveste av alle ligaer er noe betydelig. Etter alt maset om Brann og Bergen og hjerte og smerte er det pinlig å se byen varte opp med 6000 tilskuere til en slik kamp. Det er ikke sikkert at Brann noen gang igjen skal spille en Champions League kamp i Bergen.
Så hvis du i fremtiden presenterer deg som Brann-supporter for meg så vil spørsmålet komme raskt:
" Hvor var du da Brann slo Ventspils?"
Medgangssupportere er greie å ha for regnskapet, men kun pain i hekken for de virkelige.
De virkelige er de som mer enn noe frykter hva som skjer den dagen Mjelde gir seg og vi igjen blir kastet ut i karusellen med to trenere hvert år. Og himmel og helvete med ukers mellomrom.
De virkelige supporterne er de som etter tre tap satt på Stadion og så Brann slå Ventspils fra Latvia.

20 kommentarer

Rune

30.jul.2008 kl.10:16

Dette viser jo at storparten av Brann fansen er i fra distriktene rundt Bergen. På serie kamp møter de mannsterk opp, da det blir satt opp ekstra busser, båter og ferger. Problemet deres er at kamper sent på kvelden midt i uken passer dårlig med tanke på jobb og familie.

ørN

30.jul.2008 kl.10:55

Problemet ligger hos den udugelige gjengen som kaller seg "arrangementsansvarlige" på Stadion.
Å dele ut 1000 gratisbilletter som om Brann er en småklubb på linje med utkantklubber, og i tillegg kalle det "av strategisk karakter", sier det aller meste!
De virkelige supporterne er forresten de som står...

David

30.jul.2008 kl.11:16

Det finnes ikke noe som irriterer meg mer enn folk som hevder at en må stå for å være ekte supporter. Selv sitter jeg, og jeg er på alle hjemmekamper uansett om det er treningskamp, cupkamp, tippeliga eller europacup. Jeg reiser også på så mange bortekamper som mulig.

Jeg står kansje ikke, men det betyr ikke at jeg ikke er supporter som er villig til å blø for laget i mitt hjerte!

Morten Th.

30.jul.2008 kl.13:04

Sier meg helt enig Henrik. For min egen del var jeg tilstede på stadion også i går. Så langt det er mulig følger jeg alle kampene til Brann, og mener at internasjonale kamper er langt mer interessant enn kamper mot Ålesund, Hamkam, og Lyn m.m. Brann kjerne av supportere utgjør ca. 7000 tilskuere. Vi var ikke særling mange som fulgte dem på heisturene på 80-tallet heller. Fint vær, ferietid osv. har en betydning, men oppmøte i går er skandaløst dårlig. Ekte supportere står bak klubben sin i tykt og tynt, og særlig når klubben sliter. For min del er jeg overbevist om at vi kommer sterkt tilbake. Kampen om gullet førte til kortsiktig målsetting hos ledelsen på stadion. Jeg tror at de lærer av sine feil og foretar nødvendig "oppresking" i stallen. Hylekoret blant Branns såkalte supportere er bare å ignore, for de er der ikke for klubben sin når det virkelig gjelder!

Knut Hareide

30.jul.2008 kl.14:51

Herlig at vår alles o store Henrik Færevåg skal sette ord på hvem som er ekte supportere eller ikke,også bra at Henriken har sitt eget idiot forum..
Vi 11500 som ikke møtte på stadda i går gjorte dette av største selvfølge,finnes mange grunner til det,blandt annet en spillergruppe som fremstår som alt annet en fotballspillere om dagen.
En trener i sine beste øyeblikk er helt uten taktiske evner.
Lagets eneste målscorende spiss selges fire dager før det som ettersigende er en av klubbens viktigste kamper gjennom historien..
En klubb som behandler sine egne supportere som en flokk sauer,betal sitt ned og hold kjeft mentalitet.. vil nok lønne seg i lengden.
Skulle man være så nådig å vise litt godt gammelt engasjement og møte laget på Flesland etter en skikkelig nedtur i Molde så blir man sporenstreks idioterklært og sammenlignet med di værste pøbler,at spillere og ledelse i klubben trekker frem at dette er ikke supportere viser litt av ståa om dagen..
0-8 i trynet mot Molde vitner om noe av det jeg vil frem til..

Det evindelige produktmaset fra markedsavdelingen begjynner også å tære på mannen i gaten,vi vil ha Brann med skjel og skjorte,vi vil ha fotball,ekte fotball med spillere som gir det di har,det er ikke så nøye hvordan det går på tabellen da bare man gav det man hadde,ingen som krever mere en det og ikke alskens muligheter til å utvikle produkter og bedrifter vi knapt har hørt navnet på...Klubben sjel er som kjent i supportermiljøet snart vasket bort.
De mest hengivne supporterene føler seg knapt hjemme i sin egen storstue.

Siste fadesen er dette med gratisbiletter og biletter til 30 kr for honør og under 18....viser litt av hvilket publikum Brann trakter etter,gamle,familier og barn..er det rart alle vi i mellomsjiktet ikke gidder da,hvorfor skal vi betale 200 kr for å se et giddalaust og tafatt Brannlag spille mot et lag i klassen med alle de Åtvidabergene vi har sett Brann daffet rundt å tapt mot før..?

Kunne fortsatt i det lange og det breie men man har da et arbeide å skjøte og ikke minst hva skulle da vår alles o store Henrik Færevåg skrive om da?

rk

30.jul.2008 kl.15:02

Knut H: Jeg må si det er noe av det dummeste leserinnlegget jeg har lest i hele mitt liv. Det er så mye faktafeil at det ikke er plass å ramse alle opp engang. Håper virkelig du gjør alvor av dine "trusler" og ikke viser deg på stadion igjen.
Det beste med innlegget ditt er faktisk at du beviser korrektheten av Henrik sin blog. En bortskjemt supporter av rang.

Knut Hareide

30.jul.2008 kl.15:05

Javel,nevn en faktafeil da? bare en?

Knut Hareide

30.jul.2008 kl.20:03

rk,.....så frempå men så sviktet det?
Litt sånn som enkelte kan oppleve at sine høyst private potensproblemer kan fremstå....tji hi

Naso

30.jul.2008 kl.20:17

Kjære Henrik

Din kjære Brannledelse mente tydeligvis IKKE at dette var tiårets viktigste kamp for Brann, da hadde de nok kommet til en ordning med Helstad (bonus, fikk gå etter sesongen)eller stabletpå beina en kvalifisert spiss. Brann taper 0-8 mot Molde og det ligger åtte lag foran oss på tabellen som har mindre ressurser. Skal man da bare stå der og hylle sportlig ledelse?? Hvem er vannhoder da?

Rune M

30.jul.2008 kl.21:16

Jeg var på ferie, hadde vært på stadion hvis ikke.
MEN! Har du noen gang tenkt at det faktisk kan være de 6000 "ekte supporterene" som var på stadion som vil at Mjelde skal gå?

Jeg er en av de som alltid går på stadion, har gjort det hver eneste kamp (minus ett par kamper i året pga ferie) i 21 år. Og jeg mener at Mjelde, steffensen å Roald B Hansen må ta hatten sin å gå!!
Helst med umiddelbar virkning, eller ryker både champions leage å uefa cup plass.

Og en annen ting, det var ikke en champions leage kamp som ble spilt på stadion, men en kvalifiserings kamp, enormt stor forskjell på kvalikk og Champions leage.

Paddy Hansen

31.jul.2008 kl.09:57

Henrik. Det er ferie. Som i "folk har fri og er ikke hjemme". Du burde prøve dette konseptet. Det er digg.

Dessuten er det vel slik at når Brann driter tynt i CL gjennom sitt amatørskap, så gir man kanskje ikke de helt rette signalene til supporterne? "Champions League er så viktig at vi selger vår viktigste spiller for virkelig å skru opp stemningen noen hakk".

Noe er skjedd på Stadion. I fjor høst hadde vi et fantastisk bra utgangspunkt for ærerike år for SKB. Hardball var på banen og lovet 30 millioner for kjøp. Betingelsen var en skarve styreplass. Det fikk de ikke, for plassene der blir blant annet opptatt av en fotballekspert fra markedsavdelingen til et større bryggeri. Alt er gått i d... sidan da. Alt. Brann er en bedrift. Og ledelsen har sviktet. Hva med å konsentrere bloggen din om dette? Ansvar og konsekvens er kjernen her. Det at folk ikke kom på Ventspils er en direkte følge av det OG ferie. Kom ikke her med ditt "medgangssupporter" svada. Du er for intelligent til å bruke tiden din til slikt.

Kenneth N

31.jul.2008 kl.11:29

Her er jeg helt enig med Henrik, er du ekte supporter så støtter man laget i dårlige tider.
Er møkk lei av "supportere" som bare går på "store" kamper som mot enga og RBk. Og de som skryter av å ha vært på cupfinalen osv uten å gå på europa cup kamper. Og det å snakke drit om spillere og Mjelden, DET kan de !

Paddy Hansen

31.jul.2008 kl.12:16

Kenneth N: Om der er noe de fleste er rimelig lei, er det innstillingen din. Pol Pot argumenteringen din er helt under båten.
Hva er en "ekte" supporter? En som stiller seg bak Brann uansett? En som aldri kommer med kritikk eller forslag til løsninger?

Er der en hemmelig konkurranse på gang om å være "ækte suppårtar"? Hva er i så fall reglene? At man må stå under hele kampen og brøle som en liten silkeape? At man må gå i Branntrøye til envher tid? At man kun skal skifte Brann-undikken hver 14. dag? Fortell.

Naso

31.jul.2008 kl.12:35

Ja, den "støtt klubben i tykt og tynt"-brigaden ønsker vel et forbud mot enhver kritikk, uansett hvor dumt det sportslige apparatet i Brann opptrer. Alle må ned på knærne og hylle det geniale lederskapet i klubben. Det er bare onde og uverdige mennesker som vil finne på å kritisere disse opplyste og visjonære hærførerne vi har i SKB. Nei, slikt vil aldri en "ÆKTE SUPPORTAR" gjøre, nei. Lydighet er tingen vi trenger.

Knut Knutsen

31.jul.2008 kl.13:58

Det er vel pr definisjon ikke muligt å kunne påpeke hva som er en ekte supporter eller ikke,det finnes like mange måter å støtte klubben på som det er folk i Bergen by.
At supportere som gjerne har fulgt klubben gjennom 20 år ikke skal være supporter av den enkle grunn at de hever sin kritiske røst mot noe man mener er feil eller noe man ser går i feil retning så gjerne for meg.
Viktigt å huske på at ledelsen i klubben,alt fra styret til trenere,spillere,markedsfolk og sportslig ledelse kommer og går.
Vi supportere er der altid,derfor er det viktig at våres meninger blir hørt,om budskapet blir likt eller ikke av de som styrer klubben for tiden er ikke så voldsomt nøye da de når som helst kan forlate klubben og finne seg noe annet å gjøre menst alle vi som mener og føler noe for denne klubben vil for altid måtte sitte igjen med resultatet fra de som jobbet der tidligere og i bunnlinjen klubben.
Man kan gjerne bytte arbeidgiver men klubben bytter man aldri,det er en livslang kjærlighet.

Att "støtte i tykt og tynt brigaden" eller BBB som noen kanskje vil mene er det offisielle navnet på den delen av Branns supportere som skjelden eller aldri hever sin kritiske røst men mener selv at alt de gjør er riktig og at alle som ikke følger deres vei og virke bør frysest ut og gjerne utestenges fra stadion,anmeldes og rapporteres til Brann ..noe som viser for meg at noe er hakkendes gale i den delen av supportermassen rundt klubben...
Saueflokkmentalitet,med billige biletter på din egen hjemmebane som lokkemiddel...kanskje ikke så rart at dere velger å holde godt kjeft så lenge dere får biletter til halve prisen i bytte mot å hylle laget uansett resultat...

Man skal ikek så mange år tilbake da det var godtatt å gå i protesttog mot styre og stell i Brann,det er slik det skal være..Engasjemang kalles det.

Lurer på hvor mange av dere som ikke er villige til å heve sin røst mot klubben som betyr alt for dere i tykt og tynt var på stadion sist når vi kjempet for å beholde plassen i serien?

Kenneth N

01.aug.2008 kl.00:19

Det er greit å være kritisk, det er jeg og...AV OG TIL !
Og kan de som vil ha vekk Mjelde, si hvem de ønsker istedet ?

Alfredo

01.aug.2008 kl.09:04

Hvis Mjelde har hjertet sitt i Brann, trekker han seg. Det er til det beste for klubben, for de unge spillerne som han aldri klarer å utvikle, for Hardball og Mohn som ikke trenger å kaste penger ut av vinduet mer, for oss supportere. Kort sagt: for alle.
Henning Berg ønskes velkommen

Naso

01.aug.2008 kl.11:26

Henning Berg!!!

Rune M

05.aug.2008 kl.19:59

Trond Sollied
Jan Jönsson
Henning Berg

Knott

08.aug.2008 kl.01:19

noen skriver nyheter, resten får tydeligvis lov til å lage blogg

Skriv en ny kommentar

hits