En ventepølse i Ventspils

Hvis Brann tryner her i Ventspils i kveld vil mange hoder komme til å rulle på Brann Stadion.
Brann skaffet seg et fenomenalt utgangspunkt for å ta klubben opp på en høyere hylle, både økonomisk og sportslig, da de ble seriemestre i fjor. Nå er tiden inne til å by opp til fest, men Brann har glemt å handle inn varer.
Gjestene står her pyntet og forventningsfulle, men Brann må inn i skapet for lete etter rester for å ha noe å servere.
Enten dere tror det eller ei så er Armann Bjørnsson og Trond Fredrik Ludvigsen hyperaktuelle for innhopp, og langtidsskadde Cato Guntveit kan utmerket godt finne seg i startelleveren.
Dette er ikke mesterligaen. Dette er Brann 2.
Hvordan kunne det bli så tragisk? Selvsagt uflaks med skader og dårlig timet unnfangelse. Men det er ikke alt.
Branns eneste kjøp siden i fjor er Demba-Nyren og en ikke aktuell islending. På den andre siden har en solgt Thorstein Helstad. Dette til tross for at de økonomisk onklene i Hardball har signalisert at cash er til stede.
Konklusjonen så langt er at sportsdirektør Roald Bruun-Hanssen er i deep shit. Det er hans ansvar. Hans eneste mulighet ligger i at Brann redder seg videre herfra og at han har spilleklare menn til møtet med Marseille. Hvis ikke vil antagelig konklusjonen gi seg selv. En rekke etablerte navn svirrer rundt hver dag, men det er ikke enkelt å handle når man er nødt.
En annen som sliter er Mons Ivar Mjelde om det skulle gå galt her. Ikke for noen annen grunn enn at han har hatt Brann i så mange år at spørsmålet uvilkårlig vil komme. Har han noe mer vesentlig nytt å formidle til den samme spillergruppen i enda et år, eller bør det nå komme impulser utenfra.
Mjelde er den lengstsittende treneren i Tippeligaen. Han begynner å ta innpå Nils Arne Eggen, men Eggen klarte en ting. Han forbedret laget for hvert år. Han skapte nye opplevelser. Brann er også blitt bedre for hvert år. Inntil i år. Så langt. Feier en over Ventspils med tilnærmet B-lag og skaper feiende flotte ting i fortsettelsen mot Marseille er alt honky-dory. Da blir Ventspils den ventepølsen ungene skriker på mens vi venter på kotelettene, kyllingfileten og den helstekte indrefileten.
Blir Ventspils her i traurige Latvia det vi fikk i år, selve hovedretten, MÅ vi ha nye kokker så fort som mulig.
Brann er tre ganger 90 minutter unna å fylle opp klubbkassen med innpå 100 millioner kroner, noe som vil gjøre klubben tilnærmet uavhengig. 
Det sier litt om det presset Brann-spillerne og trenerne har på det olympiske senteret i Ventspils i kveld.3 kommentarer

Alfredo

05.aug.2008 kl.13:56

Dette minner om ren opportunisme.I forrige innlegg hetser du alle som mener at Mjelde må gå. I dagens innlegg tar du til ordet for nye kokker på stadion. Hva mener du egentlig?

BL

05.aug.2008 kl.16:27

Det samme sier jeg, vær mer konsekvent når du synser, Henrik. Uavhengig av det, sier det seg selv at det komme til å skje saker og ting i Idrettsveien dersom det ender med mageplask. Det kommer nok et visst styre å sørge for.

Jeg er uansett overbevist om at Brann klarer Brasene mot Ventspils ikveld og at det kan bli ditto hyggelig mot Marseille senere i august. Da bør folk holde godt kjeft.

Naso

05.aug.2008 kl.21:55

Etter å ha sett en av de verste omgangene jeg noensinne kan huske å sett, så er det ihvertfall soleklart at noe er råttent i Sportsklubben Brann. At Brann ufortjent greide å snuble seg videre mot 10 halvamatører, kan bare skrives på kontoen for ufortjent griseflaks. Jeg tror trenerjakten bør starte NÅ. Telefon til Henning Berg så fort som mulig. Det er tross alt billigere med ny trener enn 11 nye spillere.

Skriv en ny kommentar

hits