Mjelde er nestemann ut

God "timing" har aldri skadet noen, sier Jan Eggum, men på Stadion er det ikke Eggum-fans. I noe som kan være en av verdenshistoriens verste eksempler på timing, har Brann i dag, torsdag, besluttet å sparke assistent-trener Espen Steffensen.
Det første spørsmålet som skriker etter å bli besvart er hva ønsker en å oppnå ved å sparke Steffensen.
Om seks dager spiller Brann det som på mange måter er den viktigste kampen i klubbens 100 årige historie. På hvilken måte vil sparkingen av Steffensen bidra til at Brann står bedre rustet til denne oppgaven?
Er det slik at erstatteren Harald Aabrekk kan utrette mirakler med en spillergruppe han ikke er trener for og spesielt når den egentlige treneren er så ravende imot at han er der. Hadde han hatt råd, ville han sagt opp, sier han. Han tenker på de tre-fire millionene som ligger i etterlønnen om han blir sparket i stedet.
Det mest tragiske med dette at Brann igjen fremstår som en klubb i det totale kaos. Alt snakk om stein på stein og vi har en plan vi følger, er som blåst vekk.
Det er kun en mann som er skyld i at det er blitt slik og det er sportsdirektør Roald Bruun-Hansen. Brann hadde i fjor vinter en enestående sjanse til å ta et steg videre. 12-14 millioner ble brukt på å forsterke stallen for å  stå så mye bedre rustet foran årets sesong som serievinnere må være for å kunne repetere bragden. De pengene ble brukt på tre flopper av dimensjoner. Michael Twaithe, Gylfi Einarsson og Njogu Demba-Nyrén.
Mjeldes utbrudd i møtet med pressen i dag kan kun tolkes som at han er nestemann ut. Når han allerede har gjort en vurdering om hvordan hans egen økonomi blir om han slutter i Brann, sier det seg selv at han ikke har mer der å gjøre.
Brann skal spille mot et fransk lag som er midt i  oppkjøringsperioden til sesongen. Det er en mulighet som kanskje aldri kommer tilbake. Brann klarte å gå videre fra 2. kvalifiseringsrunde mot et lag fra Baltikum. Det gjorde ikke Glasgow Rangers. I stedet for å stå rustet med de beste spillerne friske og ute av diverse fødestuer foran Marseille-kampen stiller de nå i et totalt kaos der ingen vet hvem som legger føringene, og der treneren sitter på oppsigelse.
Godt gjort, Brann og helt i tråd med tradisjonene. Det kunne ikke blitt gjort bedre i jubileumssesongen om en hadde som mål å bringe klubben tilbake til kaoset og vise at årene under Mjelde har vært et blaff.

11 kommentarer

Mariann

07.aug.2008 kl.16:35

Tja, jeg synes Roald Brun-Hansen gjør en særdeles dårlig figur utad. Og han klarer ikke å trekke nye attraktive spillere til klubben. Han bør ta sin hatt og gå!

Når det gjelder Mjelde, er kanskje ikke steinbyggeren den som kan bringe laget videre. Hvem vet om det var Mjeldes steinbygging eller Andresens evner som skapte gullaget i fjor? Men Mjelde har uansett gjort en god jobb, og skal ha honnør for måten han har fremstått utad i alle disse årene. Hans utbrudd i dag må tyde på at han er godt frustrert og i utakt med sportssjefen!

Naso

07.aug.2008 kl.17:26

"Årene under Mjelde et blaff?" kunne vel like gjerne vært "årene under Hardball", siden MIM i perioder kunne få alle spillerne han pekte på. Slike arbeidsforhold har INGEN tidligere Branntrenere hatt. Dette faktum må med i betraktningen når MIMs trenerkarriere skal vurderes.

Laukrull

07.aug.2008 kl.18:04

Vi får håpe at Brann lander en storspiller eller 2 før midnatt i dag! Det er de nødt til om de i hele tatt skal ha noen sjangs mot Olympique Marseille...

Fredrik Stav

07.aug.2008 kl.20:50

Bra Henrik! I dag treffer du blink!

Morten

07.aug.2008 kl.22:14

Brann må skjerpe seg. Men det må og vi supportere. Toget er godt med tanke på videre spill i Ëuropacupens gjeveste turnering. Skulle man hatt en sjanse der skulle minimum 4 nye kvalitetsspillere vore på plass allerede. Tenker tilbake på uttalelsene til Gylfi når han kom jeg som mer eller mindre hørtes ut som han mente han var så god at han kunne gått rett inn på laget. Neida... Feilene begynte sakte men sikkert med ansettelsen av en maktsyk RBH også fortsatte det med salg,skader og dårlig form/motivasjon. På tide me noe nytt. Men ikke kapp hodet av Mjelde. Han har systematisk jobbet for å skaffe gullet "hem" til Bergen. TAKK!

Mika Kottila

07.aug.2008 kl.22:51

Dette er det eneste positive som har skjedd med Brann i år.
Helt konge at de sparket han, og tidspunktet er genialt.
Det som mangler no er at Bruun sparker Mjelde, Gunntveit, Arman og Fakiri, skaffer Brann en ny trener ( Sollied, Jønsson eller Berg) og så sier han opp jobben sin, evt får sparken av Dahl for at han har sparket for mange. Så får Per Ove jobben tilbake.
Det beste er hvis de hadde klart alt dette før kampen mot Marseille på onsdag.

E

08.aug.2008 kl.00:27

Innertier fra Henrik. Brann har blitt syk på sjelen.

Morten Th.

08.aug.2008 kl.01:47

Hos SKB er det bare resultanene som gjelder. Store summer er blitt investert for å gjøre Brann til et stabilt topplag. Det er all grunn til å takke MIM for det som skjedde frem til utgangen av forrige sesong. Branns resultater, spill, organisering m.m. denne sesongen, er milevis unna klubb sin målsetting. Branns forsvar er et av Tippeliganes dårligste...noen som fortsatt er forundret over at styret griper inn. For dem så Branns spill mot Molde 8-0 tap, og første omgang av kampen i Latvia så sannsynligvis et lag ut en mål og mening. Etter min mening var dette nødvendig, og uten snarlig forbedring ryker også MIM. Trist, men slik er realitetene og historiske prestasjoner hjelper lite på dagens situasjon hos SKB.

Oss Sjøl

08.aug.2008 kl.08:53

Jeg har forståelse for at styret og Bruun-Hansen følte noe måtte gjøres, sånn som sesongen har utviklet seg. Jeg har derimot null forståelse for at det måtte gjøres nå og på denne måten.

Å overkjøre og vingeklippe hovedtreneren så grundig og samtidig gå på tvers av stemningen i spillergruppen - en uke før første Marseille-kamp - er nærmest en krigserklæring fra skrivebordsfolket i Brann mot de som står ute på treningsfeltet og kamparenaen.

Det kan nesten ikke oppsummeres bedre enn hva Henrik gjorde med følgende ord: "Det mest tragiske med dette at Brann igjen fremstår som en klubb i det totale kaos. Alt snakk om stein på stein og vi har en plan vi følger, er som blåst vekk."
Tragisk!

Naso

09.aug.2008 kl.15:13

Kontinuitet er jo IKKE nødvendigvis det samme som suksess. Det kan bidra til resultater i visse tilfeller, men langt i fra alltid. I lavere divisjoner er det mange lag som har hatt samme trener i årevis uten at ting har gått i taket av den grunn. Nå er det på høy tid å slippe noen nye til på Stadion.

Paddy Hansen

18.aug.2008 kl.00:06

Henrik. Har du fått en golfball i hodet ute på Meland?

Skjønner ikke helt hva som går av deg for tiden. Det som nå skjer i Brann er helt nødvendige grep. De kommer riktignok for sent, men dog.

Dette innlegget ditt har hverken rot eller fot. Ta deg heller en tur til på Meland. Jeg spanderer.

Skriv en ny kommentar

hits