Branns tabberegister

Når Brann i dag møter Marseille i den viktigste kampen i klubbens historie er det bare en av lederne på Stadion som kan komme i fra det med æren i behold.
Det er selvsagt Mons Ivar Mjelde som med et godt resultat kan si "jeg visste det ville komme før eller siden".
Alle andre, fra Bjørn Dahl og nedover kan gå i skammekroken, det er nemlig ikke bare på det sporslige det har buttet i mot for Brann i år. Hele organisasjonen har havnet inn i en slags tilbakelenthet som signaliserte at jobben nå var gjort i og med gullet i fjor, nå var det bare å feire og jubilere.
Det er ikke bare på banen Brann har sviktet. 
Brann har sviktet totalt i innkjøpsbiten. Vinterens kjøp av Demba-Nyrèn, Thwaite og Einarsson var katastrofale. Og dette er ikke etterpåklokskap. Advarslene var mange. Nils Johan Semb sa klart i fra. Jo, Demba-Nyrèn er en kraftspiss, men han scorer ikke mål. Det har vært ankepunktet mot ham hvor han har vært-
Gylfi Einarsson var langtidsskadet da han kom hit og Michael Thwaite, vel han var Michael Thwaite som ikke kom med på laget sitt i Polen. Disse tre skulle erstatte Martin Andresen og forsterke angrepet og gi Brann nye bein å stå på.
I øyeblikket er det faktisk slik at klubben ville ha gitt mye for å få Helge Haugen tilbake.
Et enda sterkere tegn på forfallet og muligens behovet for nye koster i sportsklubben er det faktum at når et av Europas storlag med Cisse og Ben Afra (det nye stjerneskuddet i fransk fotball)på banen så kommer 7000 tomme seter til å skrike sitt deprimerende budskap ut til spillerne.
Brann er blitt så bortskjemte med at folk kommer uansett, at de ikke har giddet å gjøre noenting for å promotere kveldens begivenhet. Dette er mye mer alvorlig for klubben enn at de røk i cupen for Molde. Hvor er storskjermene, hvor er byfestene og hvor er hypen.
Det er ikke bare èn ting som har gått galt på Stadion i jubileumssesongen. Det er mer et spørsmål hvor en skal begynne i ryddeprosessen.


Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits