Forvandlingen

Selv for folk som følger Brann tett er det totalt uforståelig hvordan det samme laget som tapte 8-0 i Molde, som slapp inn to mål i første omgang i Ventspils, det siste mot ti mann, kan komme seg fra møtet med Marseille med kun ett drittmål i hatten.
For det var det det var. Et drittmål. Riktignok et flott drittmål, men selv ikke Ben Arfa skal få lov å gjøre narr av tre Brann-spillere på den måten,  og til overmål kom det på verst tenkelige tidspunkt, like før pause.
Der og da visste Branns spillere og trenerbenk at dett var dett. Det var mesterligaen for vår del. 
Faren for å gå opp i limingen som i Molde var overhengende, men det skjedde ikke. Brann forsvarte seg for første gang i år som et lag. Spillere som har vært helt ute på bærtur (les: Hassan El Fakiri) så plutselig ut som en fotballspiller igjen fordi det var en kollegial form på måten man beveget seg på. Hver og en sine arbeidsoppgaver og så stoler vi på at naboen gjør sine oppgaver.
Hvis dette var Harald Aabrekk-effekten så vil vi ha mer av den.
Det kan godt hende at Brann nå har fått et meget dugende trener-team. Aabrekk kan få fram en enda bedre Mjelde og så kan Brann bygge på det som skjedde mot Marseille onsdag kveld. Det føltes ikke som noe tap.
Til det var Marseille for gode. Sjansene til å gå videre er ikke til stede med mindre fugleinfluensaen eller noe annet feier ut hele Marseille laget uken før kampen. Men det Brann viste onsdag kveld går det an å ta med seg inn i UEFA cupens 1. runde og slå et lag som er nummeret mindre enn Marseille og dermed havne i det samme sluttspillet som i fjor.
Brann hadde utrolig nok samme utgangspunkt i fjor mot Club Brugge og klarte det med en heldig 2-1 seier borte, men glem det. Det kommer ikke til å skje her. Brann er ikke der ennå og de hadde heller ikke vært der om de bare hadde fått tak i en bakromspiss. Det er synd de ikke har en slik på plass, men det ville ikke gjort noen forskjell. Dette laget var for godt og hadde flere ubrukte trinn i gearkassen.
Brann skal i stedet juble over at det endelig begynte å ligne noe og så bygge febrilsk videre på dette noe når en endelig får ti dager med trening uten kamp.
Neste søndag er Rosenborg på andre banehalvdel og hvis Champions League inspirerte hva gjør ikke en kamp mot Rema1000-ridderne.

2 kommentarer

Alfredo

15.aug.2008 kl.09:20

Forvandlingen? Hva snakker du om? Fikk du ikke med deg at Brann tapte og at Marseille kontrollerte kampen nett som de ville, fra A til Å? Brann var aldri i nærheten av en seier, aldri i nærheten av et resultat som kunne gjort bortemøtet litt spennende. Brann fungerte defensivt fordi 9 av 11 mann lå på egen banehalvdel store deler av kampen. Press på ballfører var like fraværende som i alle av sommerens kamper

HANASATRIBUNEN

15.aug.2008 kl.21:00

Rett og slett provoserende at laget viser en slik innsats når det er cl kvalikk...tydeligvis at det er håpet om at en speider skal se dem som inspirerer...Tippeligaen er tydeligvis blitt et sted der middels dårlige fotballspillere kan snylte til seg 5 millioner i året uten å felle en eneste svette dråpe.

Skriv en ny kommentar

hits