Husk Åtvidaberg

I dag blir det tungt å være bergenser.
Jeg har ingen tro på at Brann kommer seg levende fra Stade Velodrome i Marseille.
For meg er Mjeldes menn fangene som blir slept av gårde og kastet til løvene. De prøver å holde motet oppe og noen har tatt med en sprettert eller en stokk, men noen reell kamp vil vi aldri oppleve. Til det er løvene for overlegne.
Det beste vi kan håpe på er at løvene er mette og kun forsyner seg siden byttet nå en gang ligger der. Skulle vi oppleve virkelig sult fra deres side, kan det komme til å ligge beinrester og hårtufser igjen.
Da blir 1-6 mot Everton bare barnematen.
Det var ikke slik Brann skulle feire sitt store øyeblikk, en mulighet til å virkelig spise kirsebær med de store.
Det kan bli lenge til neste gang den samme sjansen dukker opp. Det kan skje neste gang Brann blir seriemester og det blir det neste store målet å se fram mot nå. I en slik setting er antagelig verken Mons Ivar Mjelde, Roald Bruun-Hanssen eller noen av de andre på Stadion fortsatt med. Dette var deres mulighet, dette var deres tid.
Før neste storhetsperiode blir klubben profesjonalisert og kynismen satt i høysetet.
Manøvreringene på spillermarkedet i år har vel vist med all mulig tydelighet hva det er vanskeligst å få fatt i; en ny Martin Andresen eller en ny Mons Ivar Mjelde.
Brann hadde et mannskap i fjor det burde vært mulig å bygge videre på med mål å  bli enda bedre. Hadde det skjedd, ville kvelden i kveld kunne blitt en fest, sesongen i år blitt en fortsettelse av fjoråret. I stedet har treet råtnet på rot.
Som alltid handler det om å være i forkant, ikke på etterskudd. I Brann kom seriemesterskapet i fjor som en overraskelse, virker det som. Som et endelig mål som trigget tilfredshet, ikke som et delmål på veien mot noe stort. Derfor frykter vi kvelden i kveld.
Men så er det dette at det finnes steder som heter Åtvidaberg. Og Kaunas som slo ut Glasgow Rangers. Det skjer i hver eneste runde.
Men det skjer ikke i Marseille i kveld.

7 kommentarer

Andreas

27.aug.2008 kl.22:06

"For meg er Mjeldes menn fangene som blir slept av gårde og kastet til løvene. De prøver å holde motet oppe og noen har tatt med en sprettert eller en stokk, men noen reell kamp vil vi aldri oppleve. Til det er løvene for overlegne.
Det beste vi kan håpe på er at løvene er mette og kun forsyner seg siden byttet nå en gang ligger der. Skulle vi oppleve virkelig sult fra deres side, kan det komme til å ligge beinrester og hårtufser igjen."

Eg leeer! Ikke med deg, men av deg som kaller deg journalist! Fy flate så dårlig

Paddy Hansen

28.aug.2008 kl.00:11

"De prøver å holde motet oppe og noen har tatt med en sprettert eller en stokk, men noen reell kamp vil vi aldri oppleve. Til det er løvene for overlegne.".

Javel. Og hva er hovedgrunnen til at de er overlegne, Henrik? Godt gjort at du kaver på med denne blogge uten å ta opp problemene i Brann. Såvidt jeg husker er det vel medgangssupporterne sin skyld at Brann har skuslet vekk en historisk sjanse? Har en sterk følelse av at Helstad kunne vært tungen på vektskålen her idag.

28.aug.2008 kl.02:24

""For meg er Mjeldes menn fangene som blir slept av gårde og kastet til løvene. De prøver å holde motet oppe og noen har tatt med en sprettert eller en stokk, men noen reell kamp vil vi aldri oppleve. Til det er løvene for overlegne.
Det beste vi kan håpe på er at løvene er mette og kun forsyner seg siden byttet nå en gang ligger der. Skulle vi oppleve virkelig sult fra deres side, kan det komme til å ligge beinrester og hårtufser igjen."

Hehe. Meget bra!

28.aug.2008 kl.08:16

Meget bra? Håper ironien står sterkt i deg. Eller at du var full når du skrev dette klokken 0224.

Disse kommentarene er bra!!

28.aug.2008 kl.12:03

Henrik, disse kommentarene er bra! Du ser på ting med litt andre øyner og jeg syntes du ofte har meget gode poeng. Det er viktig at vi har slik som deg. Stå på!!!

28.aug.2008 kl.13:06

Mistenker at Henrik skriver de positive kommentarene her selv

28.aug.2008 kl.21:04

Henrik er en glimrende skribent.

Skriv en ny kommentar

hits