Mjelde viktigere enn noensinne


I dag driter begge bergensavisene seg loddrett ut i sin iver etter å selge aviser med oppslaget Mjelde må gå. De to sportssjefene Tore Strand og Tommy Duesund i BT og BA er blitt bedt av desken sin om å skrive en kommentar om at Mons Ivar Mjelde nå må trekke seg - fordi det vil selge aviser dagen etter at Marseille grisebanker Brann.
Dette kan vi si med sikkerhet fordi ingen av de to nevnte geniene er i stand til å forfatte en leselig kommentar mellom kampslutt og avisens deadline. Det er med andre ord boksemat - et planlagt salgsoppslag - problemet er at Brann spilte sin kanskje beste kamp noensinne med en spillerstall som Mons Ivar Mjelde er blitt dømt til fullføre sesongen med fordi han har en sportsdirektør med en bratt lærekurve.
I stedet for å gi Mons Ivar Mjelde honnør for den jobben som ble gjort i Marseille sitter begge avisene igjen med egg i fjeset fordi det gamblet på at det skulle gå til hel.... i Marseille.

Mons Ivar Mjelde fortjener bedre enn som så. Det er tross alt hans jobb, hans situasjon avisene leker seg med for å selge mer. Det er skammelig og de burde begge få sparken som har gått med på ideen. Det er useriøst. Og det viser hvorfor folk ikke leser aviser lenger.

På mange måter er Mons Ivar Mjelde nå viktigere for Brann enn noensinne. I samspill med Harald Aabrekk kan de to være i stand til å skape noe igjen for det er ikke luft det som har vært prestert de siste fem årene. Det ligger en substans der som kan bli bygget videre på. Når Mjeldes kontrakt går ut, bør det selvsagt være en grundig diskusjon om hvem som skal føre Brann videre.
Inntil videre gjør Brann-styret det eneste riktige når de overhører de to megafonene på papir og lytter til fornuften. Styret i Brann har valgt et løp, de har vært med på det selv, de har bifalt alle viktige avgjørelser som kjøp og salg og de gremmes over Bruun-Hanssens klossethet da Ighalo glapp, som er det som har ført Brann i den situasjonen de er i. Å sparke Mjelde ville være det samme som å si, vi er ubrukelige.

Mesterligaen gikk forbi, men la oss ta en Toy og roe oss ned. Brann er ikke der ennå, men fy flate hvor nærmt det var. I en periode på 16 minutter var Brann kun ett mål fra å avansere og cashe inn 50-80 millioner.

Det er uvirkelig, og det er en kjempeprestasjon å komme så nært med den stallen av friske spillere de rår over i øyeblikket.

Og jeg lurer på hvilken forside avisene i Bergen da hadde kommet ut med i dag.

18 kommentarer

Naj

28.aug.2008 kl.12:17

Nei, nei, Henrik.
Mjelde har denne sesongen bevist at han er en SVÆRT begrenset trener. Kontinuitet er ikke en magisk formel som automatisk gir suksess. En dårlig trener blir ikke god selv om han får ubegrenset tillit. Men, for all del er helt enig i at også RBH har vært en vandrende katastrofe.

Nils T.

28.aug.2008 kl.12:28

Brann spilte bra. Det var to gigatabber som avgjorde mye, Mjelde er en god trener, og det kan ingen ta fra han. Helt enig i kommentaren din. RBH er som Naj skriver en vandrende katastrofe, han bør lene seg framover og skaffe noen gode spillere etterhvert!!!

Min mening

28.aug.2008 kl.12:34

Tror ikke at det å få inn noen ny trener vil skape noen umiddelbar suksess, i hvertfall ikke med den stallen som er pr dags dato.Det virker som at Brann har fått en mye bedre defensiv struktur, noe som Aabrekk kan takkes for. Greier RBH å få inn noen sårt tiltrengte forsterkninger mener jeg at brann vil være tilbake på sporet. Kontinuitet er nøkkelen.

Cato

28.aug.2008 kl.12:34

Bra Henrik, stort sett enig i alt du skriver her. Eneste jeg ikke skjønner er hvorfor MIM forsetter med 4-4-2, med Karadas og Djemba på topp. Nå er han tvunget til å sette Karadas ut av laget ett par uker, og med kampen i går friskt i minne så håper jeg i lengste av neste kamp starter med 4-3-3 (eller 4-5-1). Heller ingen krise at Bakke hviler seg noen kamper.

Paddy Hansen

28.aug.2008 kl.12:56

Oi, oi. Så tøysete du er, Henrik.

Du glemmer en liten detalj. Med Helstad og kanskje et par (gode) forsterkninger HADDE vi nok faktisk vunnet denne kampen.

Kan det være derfor folk er fed up? Hvem vet. Definitivt ikke du.

Harald

28.aug.2008 kl.12:59

Bra Henrik,

her treffer du spikeren på hodet!

De to andre avisene
driter seg loddrett ut med sin sjikanering, og dessverre ødelegger dette for laget vårt, noe som irriterer grenseløst!

Hvorfor er det ingen som forlanger RBH hode på et fat? Det er jo han som ikke presterer. Stallen er langt svakere i år enn i fjor, og det gjenspeiles i resultatene på banen. Når spillestilen til Brann er bygget opp (sten på sten) rundt midtbanegeneralen Andresen og superspissen Helstad, burde alle skjønne at når disse forlater klubben må fullgode erstattere inn, og helst bør det skje i forkant.

Det er mulig man har trodd at Bakke skulle "vokse" i rollen, men når dette selvsagt ikke skjer, bør det få følger. FØLGER for de som er ansvarlig for innkjøp av spillerstallen, og ikke for de som er ansvarlig for å trene den spillerstallen man til enhver tid rår over.

Kontinuitet er nøkkelen til suksess. Brannleder-teamets ferskeste medlem er RBH (og Aabrekk), og disse er også teamets svakeste ledd.

Her på Bjørn Dahl ta grep og bytte ut RBH. Kanskje han kan få fortsette som speider ;)!

Før det er for sent!

Morten Th.

28.aug.2008 kl.13:13

Takk Henrik. Hetsen av MIM er uverdig og særdeles upassende. MIM har som de fleste mennesker gode og mindre gode sider. Han var tøff som takket ja til Brann når klubben lå med brukket rygg. At MIM har gitt mye av seg selv for Brann bør ingen være i tvil om. Utakknemligheten han blir møtt med er kvalm og smålig. Mannen fortjener respekt for jobben han har gjort så langt. Jeg oppfordrer alle kritikerne til å studere Branns historie og statistikk. Når dere har fundert over fakta og tall kan det være at dere kommer til en uventet konklusjon. Noen av oss husker også hva som skjedde på 80-tallet! I lys av Branns historiske prestasjoner er MIMs prestasjoner smått fantastisk.

Svein

28.aug.2008 kl.13:43

Støtter MIM og Brann, selv om ting går litt dårlig for tiden....når MIM tok over treneransvaret snakket han mye om å bygge stein på stein, i fjor lyktes han og Brann. Denne sesongen har det buttet litt i mot, men folkens, det kommer flere sesonger og jeg tror filosofien til MIM funker. I tillegg synes jeg Brann fortjenes ros for at de har satset på stabilitet når det gjelder trener, bare se på RBK og Eggen....de har plukket en del medaljer opp gjennom årene.
For å være litt negativ, synes jeg at det er for dårlig satsing på "talentfabrikken", de bidrar ikke så sterkt på den fronten....
Jeg er en av de som mener at bl.a. "Ludde" bør få flere innhopp, han er/var en god spiller, og han er relativt hurtig, la gutten få sjansen til å bevise det.
Hva med en formasjonsendring? 4-3-3?

Stå på MIM og Brann, støtter dere, selv om det ikke blir gull i år.

Oss Sjøl

28.aug.2008 kl.22:23

Når BA og BT gjør felles mageplask, er det bra å se at det fortsatt finnes bergenske kommentatorer med skarpt gangsyn. Jeg er enig i det meste Henrik skriver - men ikke at Bruun-Hanssen har bratt læringskurve, som betyr å lære raskt. Sportssjefen ser dessverre ut til å ha hatt en ganske flat kurve så langt ...

Vi får håpe at han bare er en slow starter, og at denne Rudolph Austin viser seg å være en vendepunkt - det vil si det første av flere vellykkede grep fra Bruun-Hanssens side.

JoJo

28.aug.2008 kl.23:03

Bra Henrik
Man vi skulle fått inn Pidien igjenn, HansaBrunen er ubrukelig, passer bedre i en OL komite eller liknende der man kan støtte seg på spaden.
Var/ er ikke datteren til Tore Strand sammboer med han dere fra down under som gikk til Lyn, han hadde jo ikke mye tilitt i BRANN, så det e klart TS må benytte enhver mulighet til a attakke Monsen.

Store Stå

29.aug.2008 kl.10:40

Tore Strand, er håpløs han!
Hele byens klovne-mann! La han leve på bare brød og vann!
Hvor han tar det fra vet bare han, Tore Strand..

Måtte denne runge på Stadion utover høsten. :-)

Paddy Hansen

29.aug.2008 kl.11:31

Til JoJo: Datteren til Langeland var sammen med Big Mac.

Så innlegget ditt kan vi med fordel stryke. Med for all del, la ikke fakta komme i veien for en god debatt...

Supporter-Egil

29.aug.2008 kl.17:36

For en gangs skyld er jeg hjertens enig med deg, Henrik. Du pøser ut usedvanlig mye rart i denne bloggen, og oftest rister jeg på hodet eller leser det kun for underholdningens del. Men for en gang skyld: Usedvanlig bra, og langt mer reflektert enn herrene Strand og Duesund.

Maga Dog

29.aug.2008 kl.17:50

Legg merke til at det var Per Ove Ludvigsen som fant den nye spilleren, ikke Roald Bruun Hansen. Det sier litt, det også. Forøvrig mener jeg fremdeles at Mjelde bør gå.

Octavian

01.sep.2008 kl.00:06

Så du Mjelde & cos imponerende innsats i Bodø? Den glitrende Fakiri, hjørnesteinen i Mjeldes første-ellever, med sin helhjertede jobbing hjemover på Bergs scoring? Kloke bytter av Mjelde som vanlig, tok ut Ludde og lot Demba fullføre sin maktdemonstrasjon på Aspmyra. Prikken over ien var jo å bytte inn den finslepne Armann. Solli briljerte som vanlig med sine presise pasninger, mens backene våre jo hadde full kontroll på Glimts vinger. Betryggende også å høre at Mjelde mente det var en jevn kamp, men at "det er små marginer i fotball". RBH har bare gjort en feil i år, han skulle gitt Mjelde en femårskontrakt istedenfor de ynkelige to årene de ble enige om i vår. Nå kommer nok en europeisk toppklubb til å snappe opp den geniale treneren vår.

Alfredo

01.sep.2008 kl.08:36

BA og BT driver med akkurat det samme som iBergen gjør. De skaper nyheter og har meninger om dem. Men i motsetning til deg, som mener at Mjelde er rett mann for Bergen, mener de nevnte avisene det motsatte.

Kåre

02.sep.2008 kl.08:22

Er Mjelde fortsatt viktigere enn noensinne?

Octavian

02.sep.2008 kl.11:06

Noen som la merke til Bjørn Dahls kommentar?
Sitat: "De har faste spillemønstre". Underforstått: Det har ikke vi.

Har noen observert spillemønstre under Mjelde bortsett fra den lange ballen mot Helstad? (Hvis du ikke regner "Azar på topp hvis vi ligger under" som et spillemønster, da)

Skriv en ny kommentar

hits