Kjøp Rudi nå!

Etter kampen mot Viking som kun endte 1-1 etter sjansestatistikk 8-3 til Brann, kan Brann likevel friskmeldes.
Landslagspausen har gjort spillerne godt. De har fått inn en del elementere kjøreregler defensivt og flere av dem er blitt friskere fra skader. I tillegg har det kommet til vesentlige forsterkninger.
Det vi likevel ikke kommer fra er at Brann mangler en angriper av klasse og denne kommer ikke før tidligst i neste vindu. Det er synd.

Dvs at Brann går til UEFA kampene mot Deportivo med kun ett offensivt våpen, luftstyrke på dødballer. Det er det hele. Men samtidig er det det som holdt Lillestrøm i toppen av norsk fotball i mange år. Islendinger med dødsforakt og dommere som ikke tillater like mye holding, albuer, puffing med strake armer osv som norske dommere,  kan bli nøkkelen om Brann skal oppnå et godt resultat mot spanjolene. For enten det er i Tippeligaen eller Europa. Brann er i dag ikke i stand til å vinne en fotballkamp om de slipper inn så mye som ett mål.
Med unntak av 4-1 mot ultrasvake Hamkam har ikke Brann scoret mer enn ett mål i noen kamp siden Thorstein Helstad tok Euro-expressen ut av byen.

Og det kommer de heller ikke til å gjøre i resten av sesongen. Selv om Huseklepp var frisk og rørig i bakrommet mot Viking, så er han der kun for at motstanderne skal tro at han er farligere enn han er. Sannheten er at han er usedvanlig svak i en mot en situasjoner med keeper, til spiss å være. Men selvfølgelig, jo mer han trener på det, jo bedre blir han. Nå blir han bakromsspiss ut denne sesongen så får vi se om han griper sjansen.

Det Viking-kampen viste var at Brann har fått en slagkraftig midtbane igjen. Med Gylfi Einarsson endelig spillefrisk og Tijan Jaiteh, proppfull av selvtillit etter landskamptur med kjempekritikker, hadde Brann to landslagsspillere på benken i går i Birkir Sævarsson og Rudi Austin, og i bakhånd venter Eirik Bakke og Hassan El Fakiri. Den som er lengst unna formen er Jan Gunnar Solli. Birkir Sævarsson sine kantinnhopp skaper alltid noe.

Men hovedbeholdningen Brann-tilhengerne fikk ut av møtet med Viking var den nye mannen, Rudi Austin, fra Jamaica. Han viste på en halv time - døgnvill og reisesliten - at han er et hestehode foran alle de andre på banen. Med et rykk og et blikk som gjør at det å ikke underskrive kontrakt med ham nå kan bli en enda verre tabbe enn å ikke få tak i Ighalo.

Etter torsdagens kamp mot Deportivo kan det være for sent. Per Ove Ludvigsen har funnet gull igjen.
Løp og kjøp. Løp!

Én kommentar

Octavian

15.sep.2008 kl.10:43

Friskmeldes?? Fordi de greide UAVGJORT mot et ELENDIG Vikinglag? De spilte med to spisser som skapte sjanser, javel, men de hadde ikke greid å sette dem om de så hadde fått fortsette til morgengry. Huseklepp kommer aldri til å score mer enn fire-fem goaler pr sesong og Armann ER IKKE spiss!!!!! Vi har også en trener som foretrekker Bakke og Hassan framfor Jaiteh og Gylfi, forstå det den som kan. Han foretrekker også Armann framfor Ludde..

Men for all del, helt enig at Austin er en mann det er vel verdt å legge penger på bordet for. Det er på sentral midtbane svakhetene har vært størst i år. Bakke og Hassan ligner mer og mer på vrakgods.

Kanskje på tide å beholde ihvertfall ett av bena på bakken: På torsdag kommer Deportivo på besøk....

Skriv en ny kommentar

hits