Den flaueste kampen

I kveld spiller Brann sin såkalte jubileumskamp. Storlaget Deportivio La Coruna står på den andre banehalvdelen og det handler om avansement til gruppespillet i UEFA-cupen.
På tribunene siter det kanskje 8000 mennesker. Det vil si at nesten ti tusen tomme seter heier på Brann i jubileumskampen.
Vi kunne forstått det dersom det var bylaget til Gøteborg eller en annen oppdiktet fjollekamp, men dette er det nærmeste Bergen kommer virkelig fotball på Stadion i år sammen med Marseille-kampen.
Brann håper på den 12. mann, men han snur ryggen til. Dvs. det gjør han ikke. Det er den virkelige 12. mann som er på Stadion i kveld. Han som kommer uansett om de så spiller mot Valdres eller Hetlevik.
Hvordan det er mulig i en by som Bergen å ikke markedsføre et evenement som UEFA kampen mot Deportivo godt nok til at tribunene fylles er for meg en gåte.
Herregud, i denne byen går de mann av huse bare noen bønder kommer til byn med hjemmelaget fårepølse. I denne byen settes det opp egne hotellpakker bare Anne Kat. Hærland kommer snøvlende.
Men det går ikke av seg selv. Spør Frank Nes og gutttene som solgte 110.000 billetter til Koengen i år.
Byen i dag burde ha sydet om kampen, med busser direkte fra restaurantene til Stadion og ned igjen etterpå. Bergen elsker å feste og trenger mye mindre inspirasjon enn en UEFA-cup kamp for å ta han helt ut. Men det må legges til rette.
Det burde vært solgt familiepakker til rabatterte priser bare for å fylle og det burde vært markedsført i ukevis.
Det har vært skreket på Mons Ivar Mjeldes hode en hel sesong nå. 
Det er etter min mening helt andre mennesker på Stadion som må finne seg noe annet å gjøre, lenge før Mjelde. 
Det vi ser i kveld med de tomme setene er vel så flaut som 0-8 i Molde.

7 kommentarer

Kåre på låret

18.sep.2008 kl.09:08

Selvfølgelig uteblir folk, Henrik. Det Brann har prestert denne sesongen tilsier ikke at folk skal være over seg av begeistring. Troen er borte.

Morten Th.

18.sep.2008 kl.10:31

At folk uteblir når Brann spiller UEFA-cup mot kvalifisert motstand sier det meste om Branns publikum. Når stadion fylles mot Ålesund, Hamkam og Bodøglimt så burde man forvente mer. Å unnskylde dette med Branns prestasjoner i år er jo direkte latterlig, det kom ikke flere i fjor når laget spilte festfotball. Sannheten er at Brann har en 6-8000 ekte supportere som går på stadion uavhengig av motstander og divisjon. Støtter man SKB så støtter man dem enten det går opp eller ned. For øvrig er jeg enig med Henrik når det gjelder hvem som bør forlate stadion etter sesongen. Det er åpenbart at ledelsen på stadion er mett og handlingslammet. Hva skulle man egentlig med en arrangementsjef?

skrimmel

18.sep.2008 kl.12:52

ja det er skuffende oppmøte for tiden. Men alt har en forklaring. Hvis ikke du skjønner hvorfor folk er pissed off og lei i år så kan du ingenting om Brann.
Du vil at byen skal "syde" i dagene før uefa cup kamp? Men hvorfor i alle dager skal jeg blir oppspilt og vill før denne kampen?
Tror du virkelig brann vinner? Har brann innfridd i år? ute av cupen, skandale i ligaen, ute av CL, snart ute av Uefa, latterlig trener, inkompetent sportsdirektør.
Hva er det du forventer egentlig???
Jeg ser poenget med at folk burde stille på stadion, men nå har vi sett på dreta spill siden april, og folk er lei det.
Hvis brann skjerper seg til neste år, tar grep, skifter trener, får inn gode spillere og spiller bra fotball...da vil igjen byen "syde" før branns kamper.
Men du må jo være gal hvis du tror folk er full av brann rus enda. Personlig mistet jeg den i sommer, da helstad gikk.

Men jeg skal på stadion uansett.

kantikant

18.sep.2008 kl.13:00

Brann underholder jo aldri i europacupen! Ser en bak resultatene internasjonalt siste året er det stort sett defensiv tenkning. Nå skal de plutselig være offensive! Hvordan skal de klare det med en stopper og en vinglete ving på topp (som til og med sliter med å finne nettmaskene på trening)? Huseklepp ble veiet og funnet for lett for spissplassen allerede i Fyllingen, men for Brann er han mer enn god nok... Bli hjemme og se kampen på tv!

Golf

18.sep.2008 kl.14:48

Jeg gidder ikke gå på Stadion i dag fordi det er Brann som spiller.....

meg selv2

18.sep.2008 kl.21:54

det er godt Hernrik at du kommer med sannhetens tale , for det er det ikke mange som skjønner hva er blant dine med-journalister. Stå
på med godt journalist arbeide... Heia Henrik og BRANN .

Hilsen fra BERGENSER i Asia

Sofasupporterne

19.sep.2008 kl.00:37

Så feil dere tok sofasupportere!!!!!! Brann kjørte over pakket!! HA ha

Skriv en ny kommentar

hits