Når du tar Brann alvorlig

I motsetning til Deportiva La Coruna tok Lillestrøm Brann alvorlig.
Det er hele forskjellen på Branns lamme oppførsel mandag kveld i forhold til festforestillingen sist torsdag.
Mens norske lag har bilder på netthinnen av et Brann-lag som fosser framover på kantene og kjører over deg hvis du ikke er forsiktig, har Deportiva tankene på helt andre steder. For dem er Brann noe de må forbi - aller pliktskyldigst - før mer attraktive motstandere lokker.
For Lillestrøm rippet Brann opp i de fæle minnene da de valset over spanjolene.
Pokker og, nettopp nå når vi skal møte dem. 
Brann mobilerte sin egen motstand ved å slå Deportivo. Og Lillestrøm tok meldingen. Eliminerte Branns største profiler på en slik måte at Erik Huseklepp ikke fikk være borti ballen før det var gått tretti minutter. Rudy Austin ble presset hele tiden til å gjøre feil på egen halvdel. Og Gylfi Einarsson ble vedlig alene som kreativ kraft på midtbanen, ikke nødvendigvis hans beste egenskap.
Likevel var det disse tre som orkestrerte det vakre målet Brann fikk og selv om det ikke holdt helt inn, var Brann bare en sløv keepertabbe fra å få med seg tre poeng i et vanskelig bortemøte med en desperat motstander.
"Kanskje vår spillestil passer bedre i Europa," undrer Harald Aarbrekk seg. " Da får vi bedre tid, vi har ikke folk i beina hele tiden"
Saken er at der kjenner ingen til Brann og ingen har særlig respekt for Brann, som de har i Norge.
Mot Lyn til helgen er alt tilbake til det gamle. LSK viste at det ikke var noe bergensk troll som våknet på torsdag. Brann-koden har norske lag knekt for lenge siden.
Og så lenge spissene ikke scorer mål er Brann ingenting å være redd for.

2 kommentarer

Morten Th.

23.sep.2008 kl.18:59

Er redd dette er svært nær den ubehagelige sannheten. Spørsmålet til deg Henrik og øvrige interesserte må være, hva skal Brann gjøre på kort sikt og med tanke på neste sesong?

calle

23.sep.2008 kl.19:51

Brann må holde koken!!

Skriv en ny kommentar

hits