Gamlehjemmets siste sjanser

Søndag kommer årets seriemestre Stabæk til Brann Stadion for å sole seg i sin egen gullglans og det gjør de på den regjerende mesters gress og foran den regjerende mesters supportere.
Det er ydmykende, det er in your face og det er jevngodt med å gni fjeset i hundebæsj.
Og det er herlig. For Stabæk.
For Brann er det det nest verste som kan skje. Det verste er selvsagt om Brann blir spilt ut i egen lekegrind og moset grundig, med tre-fire mål.
Forskjellen fra tidligere i år er at denne gangen har ikke gamlehjemmet som går under navnet Branns elleve utvalgte, noe sted å gjemme seg om de nok en gang dummer seg ut. Nå har de ikke Mons Ivar Mjeldes brede skuldre og rygg å klynke bak. Nå må de selv face musikken.
Riktignok er Mjelde fortsatt treneren, men det er i gavnet og i mangel av noe nytt. Han er lojal nok, og fikk betalt godt nok til at han sitter de tre kampene også, men hans tanker vil ikke være der. Han har ikke mer å si til denne gjengen spillere. De valgte å gi beskjed om at de ikke hadde tillit til ham og da må de ta ansvar selv.
Ansvar er ekkelt.
Ansvar må du ha guts for å tåle. Ansvar er å sette straffesparkene inn i Coruna i stedet for å trille dem inn til keeper.
Ansvar er å lykkes dersom du velger å spille anderledes enn treneren har befalt før kamp. Ansvar er å la være å slippe inn åtte mål i Molde. Ansvar er å ikke dumme seg ut foran 17 000 ivrige tilhengere. (Molde og Aalesund)
Stabæk er et lag som har kvaliteter nok til å latterliggjøre et Brann-lag som ikke orker, ikke tackler, ikke treffer mål. 
De tre siste kampene mot Stabæk, Tromsø og Enga sier lite om Mjelde som trener, bortsett fra hans evne til å påvirke de sportslig ansvarlige i deres innkjøpspolitikk. Han  har like mye av skylden som Roald Bruun-Hanssen for hvilke spillere han har til rådighet, med unntak av rotet rundt Helstad/Ighalo. De siste tre kampene  sier mest om det Brann skal bygge videre på, eller eventuelt det de ikke skal bygge videre på, det som så langt i Brann-karrieren har sett ut som sosialklienter på trygd. Altfor god trygd.
De tre neste kampene vil fortelle om folk som Eirik Bakke, Azar Karadas, Hassan El -Fakiri, Gylfi Einarsson og Njogu Demba-Nyrén er noe å dra inn i 2009 med. 

3 kommentarer

Rune

17.okt.2008 kl.14:11

De tre neste kampene vil fortelle om folk som Eirik Bakke, Azar Karadas, Hassan El -Fakiri, Gylfi Einarsson og Njogu Demba-Nyrén er noe å dra inn i 2009 med.
Ville det ikke vært bedre å la de unge slippe til å se hvor langt de har igjen til nivået. Det blir jo bedre for klubben å se hvem som allerede holder nivået, og for spillerene til å se hvor mye mer de trenger å utvikle seg.

Tor Stein Hel Stad

18.okt.2008 kl.19:12

Sant som det er skrevet, er disse avdanka guttene noe å satse videre på, personlig tror jeg ikke at det hverken er noe å satse på eller bygge nytt rundt. Disse siste kampene kan en la ungguttene slippe til med å få prøve seg, kansje det kan slå possitivt ut. Eneste minuset er at da kan gamlingene slipper å ta annsvaret med å vise annsvar for hva de duger til. Kansje like godt å la gjengen få drite seg helt ut resten av sessongen.
Monsen kan egentlig ta livet helt med ro å la sutre gjengen styre på som de ønsker, uansett hva resultatene blir i de siste kampene kan han forlate Stadion med rak rygg, de flest vill huske han som en staut trener som brakte Bergen heder å ære på fotballarenaen.
Etter sessongen bør Bakke dra seg tilbake til Sogn å helle sparke på eple skrotter. El Fakiri bør begynne på sirkus, Gylfi bør spille golf å Nyren hvet jeg ikke om kan brukes til noe som helst.
Azar får fortsette med hest, selv om han ikke har gjort det noe godt der heller.

Ærlig Talt

21.okt.2008 kl.20:05

Dere kommer her med mange interessante vinklinger, men glemmer nok noen vesentlige poenger:

1. En trener skal trene, motivere og strukturere laget, slik at de vinner;

a. Sikre kilder sier at treningene har vært elendige. Man ser jo tydelig at folket ikke orker å løpe. De har lite samspill og ingen plan!

b. Tidligere var planen å slå langt på Helstad - da han sluttet visste de ikke hva de skulle ta seg til. Treners ansvar.

c. Spillerne trenger motivasjon, ikke en ustabil 11-er som stadig endres.

d. Treneren kan seriøst ikke gå ut i garderoben å ytre at han stiller sin stilling til disposisjon, fordi han ikke klarer å oppnå punkt 1 ? men ikke kan gjøre det av økonomiske årsaker (les: trenger fallskjerm). I tillegg går han ut i media og sier det samme!

e. Struktur? Samspill? Plan? Totalt fraværende.

2. Det er faktisk slik i fotball at treneren må sørge for at spillerne er i form og er motiverte.

PS! Nevnte Bakke har spilt i verdens kanskje tøffeste liga i flere år.
El Fakiri har spilt om lag seksti kamper i Bundesliga, samt en Champions League finale!
Så ikke kom med slike tåpelige henvisninger til yrket ?fakir? og sirkus, når gutten har vært en av Norges beste fotballspillere i ti år.

Det er faktisk ikke noe feil med disse spillerne, men med sjefen deres!

Skriv en ny kommentar

hits