Mjeldes foreløpige farvel

Ikke har han greie på fotball. Hans scoringsrekker i alle klubber han har spilt for må ha vært nærmest heldige sammentreff . Ikke har han taktiske evner. Hans triumfer som omfatter de medaljer og pokaler en kan vinne i norsk fotball, har i det alt vesentlige skyldtes andre. Mener kritikerne.
Det eneste de gir Mons Ivar Mjelde fullt ansvar for er den fatale nedturen som har rammet Brann på et tidspunkt da de skulle tatt det definitive steget opp blant de største. Nå må de i stedet begynne på nytt. I et fotballmessig vakuum og ingenmannsland alle hater å være i. Det eneste positive det går an å si om Brann-sesongen 2008 er at de unngikk nedrykk.
Det skyldes til overmål utvidelse av seriesystemet. Hadde det vært normalt antall lag som rykker ned ville Brann nå spilt nervepirrende kamper mot vanskelige lag for å unngå kvalikplassen, men slik ble det heldigvis ikke. Men det forteller likevel hvor dårlig sesongen har vært og hvor dypt mestrene fra i fjor har sunket.
Det forteller også hvor små marginene er og hvor viktig det er at alle mann er på plass til en hver tid. Roald Bruun-Hanssens lapsus rundt Thorstein Helstads overgang kostet Brann sesongen. Mer er det ikke å si om den saken. Å holde igjen en furten spiller som vil vekk er aldri smart, men å la ham gå uten å hente inn den erstatteren overgangssummen tillot, er utilgivelig amatørmessig.
Bjørn Dahl som ansatte Roald Bruun-Hanssen har fredet seg selv og sitter trygt videre, Roald Bruun-Hanssen ser ingen grunn til å vurdere sin stilling og Magne Revheim som er øverste ansvarlige for at en historisk sjanse til å ta Brann hvor de aldri har vært, tenker ikke en gang tanken på at kanskje noen andre med klarere visjoner burde ta over.
Den forretningsmessige muligheten som lå der i vinter er ikke noe som komme hvert år. Den ble skuslet vekk fordi Branns innerste kjerne skulle være seg selv nok, ikke hente inn eller slippe andre mer kompetente til og restene av laget ligger igjen som en ruin nederst i Tippeligaen i stedet for som Aalborg, å spille mot de beste i Champions Leagues gruppespill.
Det er det jeg ser når Mons Ivar Mjelde takker av i kveld. Mjelde vil være tilbake på Stadion snart. I en av de motbakkene Brann nå skal igjennom blir han hentet inn igjen. Kanskje allerede om et år om Brann skulle spille i Adecco-ligaen.
For de som tror at det er en selvfølge at Brann ikke gjør det i 2010 har ikke skjønt bæret av den udugelighetens festaften  som har utspilt seg foran våre øyne i 2008.
Og Mons Ivar Mjelde har ikke vært det svakeste leddet i den kjeden. Så langt derifra.
Amatørene sitter der ennå. 
 

5 kommentarer

Octavian

26.okt.2008 kl.11:58

Litt rett og litt feil, Henrik. Du har helt rett i at MIM ikke er den eneste amatøren på stadion, kanskje ikke en gang den største. MEN, dette gjør ikke Mjelde til en spesielt god trener. Vi vil aldri få vite hva fks Teitur kunne fått til med samme ressurser som Mjelde. Mons har hatt helt unike rammebetingelser til rådighet. I 2006-07 fikk han enhver spiller han pekte på. Se kontrasten til Jønsson som har bygget opp et STABILT topplag for knapper og glansbilder. Det Jønsson har gjort er utrolig mye mer imponerende enn Mjeldes ene gull (og bortskusling av gullet i 06). Pengebruken i de årene er vel på et nivå bare RBK kan måle seg med.

Dessverre er det meget mulig at ditt scenario blir realitet. Tviler sterkt på om Syregliset Bruun-Hansen greier å finne noen trener fra øverste hylle, ender vel opp med Semb som aldri har trent en toppklubb, så Adeccoliga 2010, etterfulgt av Mjelderetur,fraser om steinbygging, permanent heislag, nye 34 år i skyggenes dal, kollektiv depresjon mellom de syv fjell.

Valget av den neste treneren vil trolig avgjøre en gang for alle om Brann virkelig har tenkt å bli et stabilt topplag. Håper på Jønsson, Sollied, Backe eller til nød Nilsen, men frykter Semb, eller noe som Aabrek eller Nordlie....

Brannfan

26.okt.2008 kl.23:04

Jeg har mange ganger lurt på hvorfor akkurat du Henrik skriver fotballkommentarer. Kanskje er du flink til å provosere og kanskje representerer du litt mannen i gaten, men peiling på fotball har du ihvertfall ikke. Du kritiserer kritikerne til Mjelde, og du trekker frem resultatene til Brann under Mjelde, men du har ingen fotballfaglige kommentarer bak utsagnene dine, og du går ikke bak resultatene og ser hvilke ressurser Mjelde har hatt og hvilke resultater han burde ha hatt.

Jeg er en Mjeldekritiker og jeg har mange argumenter mot han. For det første så skylder han oss flere gullmedaljer. Fra 2005-2008 har han hvert år disponert den beste stallen og han har fått handlet dyre nye spiller hvert år. I 2005 så sluknet Brann, mens Enga og start sloss om gullet uten å ta særlig med poeng på slutten, og i 2006 hadde Brann en solid ledelse som Mjelde ga vekk. I 2007 vant vi, men det burde vært langt klarere, og også i år burde vi ha vunnet.
Mjelde har gjennom hele trenerkarrieren sin brukt spillere på feil plass (regner med at de fleste som har fulgt med kan nevne mange, dersom ikke kan jeg gi noen tips som midtstoppere som spiss og sentrale midtbanespillere på kanten). Mjelde har likt kreative spillere mindre og mindre. Hva hadde Brann værtt uten Kvisvik, Miller, Winters eller Huseklepp (selvfølgelig har Helstad og andre også vært viktige)? Mjelde har ikke latt unge spiller få utvikle seg. Både Huseklepp og Jaiteh burde f,eks spilt langt mer. Mjelde har gitt mange spillere klippekort, og han har hatt store problemer med å bytte før klokken nærmer seg fulltid (med unntak av ut med skottene og Huseklepp ...). Hvorfor har ikke Ludde fått spilt mer? Hvem andre enn Mjelde legger seg bakpå i powerplay (mot Deportivo og Molde)? Hvorfor har Lyn, Ålesund og andre svake lag fått lov til å eie ballen og dominere spillet på Staddaen? Hvorfor ser ikke Mjelde at det ikke hjelper å ha mange spillere på rett side når man er elendige til å presse ballfører og rygger inn i egen 16-meter? HVorfor slenger han drit om spillerne gjennom media? Gidder ikke skrive mer snart, men Mjelde er talentløs som trener og jeg ser ikke hva som er styrkene hans der. Ikke plukker han rett lag, ikke er laget hans god defensivt, ikke har laget en plan offensivt, ikke er vi gode på dødballer, ikke er Mjelde flink til å endre kampbildet med bytter (hvordan kan han slakte spillerne i 2.omgang mot Molde uten å gjøre noen bytter før på slutten?)

Dersom
Mjelde kommer tilbake til Brann så forblir Godset bedre enn Brann.

27.okt.2008 kl.11:07

Latterligste eg har lest "Brannfan"

oj3

27.okt.2008 kl.14:03

Jeg tror alle som ikke er blindet av hatet til Mjelde ser at Roald Bruun-Hanssen og vennene hans er det virkelige problemet Brann. Herregud for en inkompetanse. Er det mulig å finne så mange dårlige spillere på så kort tid? Det er en perlerad av ubrukelige spillere som burde tatt Bruun-Hanssen i hånden og gått ut av porten etter Mjelde.

Kjetil G

03.nov.2008 kl.12:13

Du har vel bommet med samtlige av dine spådommer vedrørende SK Brann Henrik. Hva er det som får deg til å tro at du får rett i dette tilfellet?

Forøvrig så har Mjelde vært sterkt delaktig i prosessen til
signeringen av samtlige av dagens Brannspillere. Dette kun til opplysning til oj3.

Skriv en ny kommentar

hits