Nilsen - et selvsagt valg

Valget av Steinar Nilsen som ny hovedtrener i Brann er ikke egnet til å overraske noen. Roald Bruun-Hanssen har heller ikke for vane å gå utenom den slagne landevei. Valget av Nilsen er uangripelig, det er forståelig og det kan for alt vi vet være et godt valg.
Men. det er et lite men.
Tromsø - laget som Nilsen ledet til bronse vant kun tre kamper på skikkelig gress denne sesongen. Den første var mot Rosenborg i april da Rosenborg under Trond Henriksen var Tippeligaens dårligste lag, inkludert Hamkam.
Den andre var mot Hamkam som "alle" untatt Brann slo og den tredje kom på Nadderud mot Stabæk 4-2 etter fire keepertabber av Jon Knudsen, i følge landslagskeeperen selv, og til overmål brente Stabæk straffe på 1-2.
I fjor trente Steinar Nilsen Tromsø til sjette plass med 40 poeng. Det året vant Tromsø to kamper på gress. De slo LSK på Åråsen og de slo Strømsgodset på Marienlyst. De slo både Odd og Aalesund borte. Bege kampene gikk på kunstgress. I år vant Tromsø to av tre kamper borte på kunstgress, men kun tre av ti på vanlig gress.
Det er selvsagt flere enn meg som tror kunstgresset har noe å gjøre med  årets rare Tippeliga-resultater. Det er en formidabel fordel å ha det som hjemmebane, spesielt ettersom de gode lagene, de store lagene fortsatt spiller på høy.
Derfor må Steinar Nilsen til tross for hans fjorårssesong og to tidligere redningsaksjoner med Tromsø, sammen med  Kåre Ingebrigtsen og Ronny Deila ha meg unnskyldt. I min bok har dere fortsatt ting igjen å prestere før jeg kaller dere trenere.Å komme inn som en reddende engel er en ting. Se på Tom Nordli. Å bygge opp et lag gjennom en sesong uten å ha kunstgressfordelen å flyte på er noe annet.

Og muligheten til å prestere det har Steinar Nilsen nå fått. Så til de grader. Norges, kanskje Nordens, heteste trenerpost intet mindre. Hvor lang tid vil det gå før de første ropene om "Korsfest, korsfest" ljomer mellom fjellene. 
Her pleier ikke tålmodigheten å være det mest fremtredende ved folkeslaget. Godt oppildnet av medier som lever og dør med at Brann gjør det godt eller skikkelig dårlig. Mellomtingen finnes ikke.

Så Steinar Nilsen. Velkommen til Bergen. Hvis du tør. Brann sier nå at han skal gi svar i løpet av fredagen. Men hvis ikke det allerede hadde vært klart ville aldri Bruun-Hanssen bekreftet tilbudet. 
Til det er det for mange som har Ighalo-saken friskt i minne.

Steinar Nilsen forlot Tromsø fordi han er klar for større og Brann er så desidert større. Dessuten er det på skikkelig gress. Enn så lenge.
 

2 kommentarer

Hilmar

21.nov.2008 kl.08:41

Er vel ingen overraskelse at et lag som har kunstgress som hjemmebane og sikkert trener mest på dette underlaget gjør det best på kunstgress. Tror ikke akkurat at Nilsen tar med seg et gresskompleks og overfører til brann-spillern, tror du? Håper heller at SN kan tilføre Brann noe som kan øke poengfangsten på unaturlig gress. Tromsø tok nest mest poeng på bortebane i fjor - det tyder på en trener med taktiske evner.

s

21.nov.2008 kl.18:21

he he he he

den går vi ikke på Henrik,
det er for opplagt at du er på tynn is med brennende kjelke
og forsøker å provosere uten å ha det minste å provosere med,
- men, stå på!!

Skriv en ny kommentar

hits