Hanstveits lottogevinst

Steinar Nilsen - den nye Brann-treneren - vil gjerne markere seg fra første stund og vil ha Erlend Hanstveit til å si fra om han skal spille i Brann eller ikke. Og han må si det fort.

Det kan han bare glemme. Her er det Erlend Hanstveit som sitter med alle kortene i form av å være Bosman-spiller.
Å få tak i en 27 år gammel Bosman som har prestert jevnt i Tippeligaen er så interessant at det for spilleren er jevngodt med å vinne i Lotto.

Sist vi så det i Bergen var da Erik Huseklepp skulle ha ny kontrakt.
De mest hjernedøde av journalistene skriver til stadighet at Erik Huseklepp hever over tre millioner i lønn i året. Det er selvsagt tøv. Brann fikk Huseklepp grisebillig og de betaler ikke mer i lønn enn de må forvente. Huseklepps kontrakt som er på ca. 10,5 millioner inkluderer sign on fee og lønn. Sign on er det spilleren som er Bosman - altså klubbløs - kan ta for seg selv. I tillegg kommer lønnen.
Brann fikk Huseklepp for la oss si seks millioner. Latterlig billig med tanke på at Tromsø vil ha 10-15 millioner for Morten Moldskred. I tillegg betaler de resten, ( 10,5 - 6 =) 4,5 mill i lønn over tre år. Huseklepp har derfor 1.5 millioner i lønn fra Brann i året, men han får gjennosnittlig et sted mellom 3 og 3,5 millioner i løpet av de tre årene konrakten med Brann varer.
Erlend Hanstveit har fått finanskrisen i trynet, i tillegg er ikke en forsvarer like mye verd som en angriper.
Men at han bør få like mye som Huseklepp fikk av Brann, er hevet over tvil og om han ikke får det av Brann så vil andre klubber betale det for ham.
Skal Brann igjen kunne utfordre teten i Tippeligaen må de ha en stall som i realiteten gir dobbel dekning på alle plasser. Det er ikke lett å se andre alternativer på venstre back plass i dag enn Bjørnar Holmvik. Det betyr at Brann må enten beholde Erlend Hanstveit eller kjøpe ny venstre back. Det kan bli fryktelig dyrt.
Skal Steinar Nilsen bryske seg opp i Bergen bør han finne en annen enn Erlend Hanstveit å øve seg på.
Erlend sitter utmerket i vissheten om han får et sted mellom 3,5 og 2,5 millioner hvert av de neste tre årene for å spille fotball. Hvis en utenlandsk klubb skulle lande fra himmelen,  blir det Viking-Lotto tall. Og det vil han vente lengst mulig på. 
Ønsker Brann Erlend Hanstveit kan de få det i morgen hvis budet er godt nok. Men det koster nok 9-10 millioner.
Omtrent det samme som Steinar Nilsen har.
Det gjenstår å se hvem som vil være verdt pengene, med Erlend Hanstveit vet vi i hvert fall hva vi får. 
Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits