To feil av to mulige

Steinar Nilsens start i Bergen lover ikke godt for de av oss som bryr oss om hvordan det går med sportsklubben Brann.
I sin første lille brusning med fjærene fortalte han Erlend Hanstveit at han hadde å gi beskjed om han ønsket å være Brann-spiller eller forsvinne. 
Hanstveit forsvant.
Det er flere grunner til at det var dumt. Erlend Hanstveit er kanskje ikke moden for venstrebackplassen på landslaget denne uken, men det er heller ingen tvil om at han holder god Tippeliga-standard. Nå må Brann ut for å kjøpe en ny mann som kan bli dyr. Hanstveit ville vært mindre begavet om han ikke tok seg tid til å utforske alle muligheter for et utenlandsk proffeventyr på karrierens siste fem år. 
Erlend Hanstveit har gjennom over ti år vært en figur som bare har tilført Sportsklubben positive vibrasjoner. Selv da han røk i tottene på treneren (Mjelde) måtte folk le av det. At han er en av få lokale igjen er nok en faktor som gjør ham dyrekjøpt.
For liksom å demonstrere ytterligere sin umusikalitet i forhold til det å trene Bergens stolthet, går treneren ut og ønsker David Nielsen. Den danske skurken kan altså spasere ut av retten der han hårfint unnslapp å måtte sitte i fengsel. I stedet skal han bukkes inn stadionportene for at Brann skal klare å kvitte seg med bomkjøpet Demba-Nyren. Hvem er den neste han skal "knekke de tynne kritthvite beina under" - Huseklepp passer beskrivelsen perfekt
Signaleffekten til det bergenske publikum ved å hente inn nok et vrakgods til Bergen er katastrofal. Er den kriminelle dansken noe Brann ønsker å assosiere seg med.
Alle skal ha en læretid. Også Steinar Nielsen, men noen må snart hviske ham noen velmente ord om hva klubben er og står for. Seriestarten er mindre enn tre måneder unna.  Når de første tapene begynner å piske opp stemningen kan det være godt å stå på god fot med trollet. Det gjør han ikke ved å hente flere  has beens til Bergen. 
De har Brann nok av.


23 kommentarer

Åge

13.jan.2009 kl.21:51

Blir feil å legge skylden på Steinar Nilsen for at Hanstveit takker for seg i Brann. Han takket tross alt nei flere måneder før Nilsen ble ansatt og Mjelde trakk seg. Når han då har hatt så lang tid på seg til å skrive ny kontrakt skjønner jeg veldig godt at Nilsen setter en tidfrist så de har mulighet å bruke litt tid på å hente inn en ny spiller enn å gjøre et haste kjøp timer før overgangsvinduet stenger.

Når det gjelder David Nielsen så mener jeg han er et bedre alternativ enn en Demba som lever i sinn egen verden å ikke gidd å høre på verken trener eller medspillere når han blir frustrert. No har jeg ikke sett Davied Nielsen så mye utenom når han har spilt mot Brann, men har registrert at han treffer innenfor målstengene endel oftere enn Demba.

At Nielsen kan være en liten urokråke og kontroversiel ser eg ikke på som det største problemet. Er jo bare gøy det med litt anderledes personligheter enn at laget skal bestå av 22 A4 spillere som ikke skaper noe overskrifter. Hva skal du og dine kollegaer i diverse aviser og tv-kanaler skrive om då hvis alle er like disiplinerte?

Men er nok flere andre spisser jeg heller hadde sett de hentet inn stadion porten før David Nielsen, men er vell det beste Roald Bruun-Hansen klarer å få til.
Er i mine øyne han som er største problemet på stadion pr.dags dato.

Viddi

14.jan.2009 kl.09:21

For noe fjas!
Mjelde hadde mange gode egenskaper, men akkurat dette manglet han. Evnen til å sette foten ned å sette krav til spillerene at de ALLTID leverer 100%, og det ser det ut som Steinar Nilsen har. Vi kan ikke begynne oppkjøringen til en sesong hvor du skal skape relasjoner i laget med at spillerer virrer rundt på trening uten å vite om de vil spille for Brann eller ikke.

Tom

14.jan.2009 kl.09:43

To feil av to mulige, Henrik. Dette var pinlig.

1. Steinar Nilsens inntreden, ord og handlinger hadde ingen ting med Hanstveits kontrakt-nei å gjøre. Det har lagt lenge i kortene at han ville forlate klubben og søke nye utfordringer.
2. Nilsen vil vel ikke akkurat _HA_ Nielsen. Men som det kommer frem i media, så er det OB som vil sende ham hit mot at de selv betaler...

Jigg

14.jan.2009 kl.09:47

Helt enig med deg Åge, såpass at jeg ikke trenger legge til noe :-).Du er faktisk helt ute å kjøre med dette innlegget Henrik.
To feil av to mulige sendes rett i retur Henriken.

Svisken

14.jan.2009 kl.10:09

En ting er sikkert, du har ikke peiling på Brann Færevåg.
Må Brann ut å kjøpe en rådyr venstreback??? Hvis du hadde giddet å følge med så har brann sikret seg B. Holmvik. En ung spiller som spilte glitrende for stabæk i gullsesongen deres. Han er nok mye MYE nærmere landslaget enn Hanstveit noen gang igjen kommer til å være.
Hanstveit vil ut, og det har han villet lenge. Selv om ingen vil ha han. La han gå. Han har vært lojal, men prestasjonene har svingt enormt.
La han bli "proff" i belgia eller i sveitsisk superliga.

David Nilsen. Han er kontroversiell, men han har vitterlig vist at han kan score endel mål for drittlag. Hvorfor ikke la nåde gå for rett i stedet for å kalle ham skurk?
Er ikke sikkert at Henrik har fått med seg at Brann sårt trenger spisser. Helstad dro i sommer han skjønner du. Så hvorfor ikke Nilsen og en eller to spisser til?

Kanskje det hadde vært best om du la være å skrive brann-blogg?

Henrik Færevåg

14.jan.2009 kl.10:12

Hei Jigg og Tom

Forstår jeg dere dit hen at dere synes
det er greit at David Nielsen blir Branns neste spiss? Mitt poeng er at en spiller med Nielsens rulleblad besudler Brann-logoen.

Hanstveit vil ikke ut av Brann, han vil til utlandet for der tjener han mer penger pluss at han får en ny sportslig utfordring.
Det som nå skjer er at om han ikke får et tilbud han er fornøyd med, kan han bli tvunget å shoppe i Norge etter klubb, og kan fort komme til å spille mot Brann med VIF eller Stabæk uten at noen kan kalle ham Judas av den grunn.
Etter ti års tjeneste kunne han fått den tiden han trengte til å lete ute mot at Brann hadde forkjøpsrett i Norge (som aksjer).

Tor Stein Hel Stad

14.jan.2009 kl.10:12

Hei ta deg en bolle!!!!
Her er det ikke Steinar Nilsen som handler, men fåret Brunen. Han prøver å redde pelsen sin den slusken.
David Nilsen er ett nytt vrakgods som kommer inn i rekken av vrakgods som Brunen har fått på plass.
Nå har Brunen vert i stillingen i flere år, men hav har han tilført klubben
--
jo å bli latterliggjort av andre lag - kun vrakgods av spillere - uro i klubben. Nei kom deg inn i Osterfjorden å begynn med hysefiske.

alltidpåpallen

14.jan.2009 kl.10:26

Henrik, du har altfor mange ganger avslørt deg som en særdeles dårlig spåmann. Resultatene teller. Kommenter heller disse når den tid kommer. Hvis Nielsen banker inn 15 gåller og takler noen hvite RBK bein langt opp på tribunen blir han en helt på staddaen, uansett rykte og tidligere bravader.....

Octavian

14.jan.2009 kl.10:40

Du skyter på feil mann. Dette er Bruunens (hoved)ansvar.

David Nielsen er uansett en bedre SPISS enn alle de vi har i stallen pr dags dato til sammen, så hvordan kan det være negativt å få han nesten gratis?? Når vi blir kvitt floppen Demba OG får penger for ham?? David Nielsen har en historie der han jevnlig putter ballen bak motstanderens keeper. Det er en kunst INGEN i dagens Brannstall har lært. Jeg driter ærlig talt i moralen hans så lenge han oppfører seg greit og presterer PÅ BANEN! Vi hørte da ikke om problemer hverken i Start eller SIF.

Nok en dårlig sak, Henrik. Har du egentlig noe særlig peiling på fotball eller?

Svisken

14.jan.2009 kl.10:48

På tide å komme på banen Henrik, å svare dine kritikere.

Henrik Færevåg

14.jan.2009 kl.12:05

Her var det litt av hvert å ta fatt i.
Dette er altså mannen dere ønsker til Stadion.
David Nielsen : Solgt fra Danmark til Grimsby foran sesongen 2000/2001/solgt videre samme sesong til Wimbledon/ lånt ut til Norwich allerede i neste sesong 2001-2002 og signerte for Norwich januar 2002/Dro hjem til Danmark i begynnelsen av 2003-2004 sesongen fordi konen hadde fått jobb. Han begynte å spille i Aalborg/ I May 2004 kom det fram at Nielsen er spillegal. Sammen med keeper Nielson hadde de en spillegjeld på 1.6 millioner på resultatoddsen. Bookmakeren i Aalborg måtte stenge sjappen i tre uker da han holdt på å gå konkurs. Klubben forsikret at gamblingen ikke hadde hatt noen innflytelse på fotballbanen, men det er senere kommet fram at David Nielsen sørget for at resultatet gikk "riktig vei" i en kamp han spilte. Kampfusk altså. Tidlig i 2005 fikk han sparken i Aalborg fordi han slo ned Allan Gaarde på trening. Han ble solgt til Midt-Jylland hvor han var litt over ett år før han ble solgt til Start. Etter nesten ett år ville han hjem igjen og dro til Odense. Etter åtte månder viste det seg at det ikke var noe sjakktrekk av noen av dem og han ble lånt ut til Strømsgodset. Nå er Odense mer enn klar til å fly ham til Brann og bruker ham som valuta for å få ned prisen på Demba-Nyren som de visstnok av en eller annen merkelig grunn ønsker fra Brann.
I hele mitt argument har jeg aldri nevnt fotball med ett ord. Jeg sier bare at dette er en snart 33 år gammel CV som Brann ikke ønsker å være mindre enn 100 km unna.
Da hadde det vært bedre å hentet tilbake Charlie Miller fra Australia hvis det virkelig ikke finnes alternativer. Han gjorde i det minste sine medspillere gode - han slo dem ikke ned - og de to er like gamle bare noen måneder mellom dem.

Tor Stein Hel Stad

14.jan.2009 kl.12:14

Henrik, tror faktisk du har litt peiling på fotball og at du har kritikkere er jo bare bra for spalten.
Octavian du er jo helt på jordet, det at Brann ikke har "pr dags dato2 gode spisser bør jo ikke tillate dem å satse på spillere som er på full vei nedover.
Denne David Nilsen ???? hvor og i hvilket lag har han vert God???, vi har jo Brann spillere som har scoret mål også, det er jo dermed ikke sagt at de er gode.
Og --- er dette en spiller som Brann har ønsket -- nei absolutt ikke, men blir påpakket et problem som jeg tror blir større enn å
kvitte seg med et annet problem klubben har. Og Hvem er årsaken - jo BRUNEN.

Octavian

14.jan.2009 kl.12:18

Nielsen scorte 9 mål for Godset i fjor.

Hvor mange scorte Demba?
Hvor mange scorte Huseklepp og Armann??
Azar???

Tor Stein Hel Stad

14.jan.2009 kl.12:24

Som det kommer fremm i mitt innlegg "har jeg ikke sagt at disse Brann gutta er gode" men de 9 målene til dansker sier heller ikke at han er god for dersom du fulgte med kampene han spilte var sjelden god på banen. Hadde en stygg tendens til å brøle til medspillerene når han på egenhånd rotet vekk eller ikke fikk fatt i ballen.
Eneste positive måtte være at han kan gi egne spillere en skyllebøtte i ny og ne. Men god spiller, vent så får du se, at det er han ikke.

Octavian

14.jan.2009 kl.12:44

Ja, men vi blir kvitt Demba, FÅR penger pluss en spiss som beviselig scorer mer enn de vi har i dag. Ser ikke helt at det kan være en dårlig deal. Vi kan jo bare leie han ut hvis han ikke slår til i Brann. Slik jeg ser det, har vi ingenting å tape på den handelen.

Tom

14.jan.2009 kl.16:00

Hei Henrik

Skal ikke alle få sone sin straff og begynne på nytt? Ka med Fyllekjøreren på laget? Det å slå en person og det å risikere livet til andre er vel to forskjellige ting? Dansken har også vært med på andre "lugubre" ting, men har gode skussmål fra siste norske klubb. Folk kan jo endre seg... Siden du nevner spilleproblemer, vi har vel hatt en slik en før hos oss, eller? Blir vi kvitt Demba, og eneste måten å å få dette til på er å ta imot David Nilsen, vel det er et enkelt valg pr.idag..

Hei Brann og Lykke til Steinar Nilsen!

Tor Stein Hel Stad

14.jan.2009 kl.20:37

Greit nok at han har sonet sin straff, men han er en dårlig spiller og har ingenting på laget å gjøre

Åge

14.jan.2009 kl.21:21

Poenget her Henrik er at Steinar Nilsen er ikke mannen å legge skylden på i disse to sakene.
Send kritikken din til Roald Bruun-Hansen. Tror du må fram med kulerammen for å legge sammen feilene han har gjort.

Angående å besudle Brann logoen:
I fjor hadde vi en kaptein som er dømt for fyllakjøring, vi har også tidligere spillere med gamblingproblemer, men har de besudlet Brann logoen Henrik?

Sin

15.jan.2009 kl.12:41

Savner svar fra Færevåg, som mener at Brann må kjøpe ny dyr venstreback. Det må de vil ikke, de har jo nettopp fått en som holder samme standard som Hanstveit, nemlig Bjørnar Holmvik. Savner som sagt svar på hvorfor du skriver det, Færevåg, når Brann faktisk har venstreback.

Morten Th.

15.jan.2009 kl.13:02

Demba er mer enn god nok for Brann dersom han blir brukt riktig. Dersom Brann skal kjøpe en ny spiss burde det vært en ung spiller fra øverste nivå i norden, problemet er at klubben ikke vet hva den vil. Brann uttalte mål er å bli best i norden, problemet er at klubben ikke etterlever sine uttalte mål og skaper forventniger som ikke er reaslsitisk. Jeg kan ikke se at David Nielsen er en spiller Brann bør satse på, men hva kan vi forvente av RBH? Svært liter spør du meg og det blir også reultatet når sesongen 2009 er ferdig. Fordelen er at klubben sine manglende reultater medfører at RBH får sparken, og en ny æra kan begynne.

Laffen

15.jan.2009 kl.13:21

Mener du Sin at Brann bare skal ha én venstreback i stallen. Pr. dags dato har vi bare én spiller som naturlig kan bekle den rollen. Vi har poteten Guntveit, men det må bare være som nødløsning. Så derfor er det ikke umulig at Brann må ut med sjekkheftet og sikre seg en venstreback. Og selv om vi legger oss ørlite under Holmvik i nivå, kan det fort bli dyrt. Det er ikke alle som kommer gratis slik som Holmvik...

Svisken

15.jan.2009 kl.15:02

Laffen. Tror du brann kommer til å bruke millioner på å kjøpe en venstreback?
Millioner på å kjøpe inn en backup til Holmvik.Nei, de må satse på noen unge eller poteten guntveit.

Henrik, synes du bør svare dine kritikere.

Åge

20.jan.2009 kl.11:28

Klarte du ikke å finne noen mer argumenter no Henrik?

Skriv en ny kommentar

hits