Derfor måtte Helstad selges

Treffer du Branns sportsdierektør Roald Bruun-Hanssen, i kirken i dag, er det en god grunn til det.
Avtalen han har fått til med danske Odense er av den typen som du kan bli religiøs av.
Dette var situasjonen: Brann kjøpte i fjor Esbjergs spiss, Njogu Demba-Nyrén, for 9.5 millioner kroner. De lovet ham over tre millioner kroner i grunnlønn i fire år, nesten fire millioner om han lykkes.

http://www.nettavisen.no/innenriks/ibergen/article2514305.ece

Etter at gambieren hadde spilt to kamper ble det klart at dette var det største bomkjøpet på denne siden av
Vidar Riseth til Lillestrøm. Ikke bare var Demba helt ubrukelig på banen i forhold til måten Brann spilte fotball på. I tillegg lammet han Branns økonomi pga. kostnadene han ville påført klubben de neste fire årene.

Så - ut av det blå - kommer forslaget fra Odense Ballklubb i Danmark. Dere tar David Nielsen ut av lønningslistene våre, så skal vi ta Demba fra dere og i tillegg skal vi betale det han koster, mens dere får Nielsen gratis bare vi blir kvitt ham.

Utrolig nok hadde to klubber med to helt forskjellige ståsteder og to helt forskjellige måter å tenke fotball på, funnet fram til en vinn -vinn situasjon som gjør at de smiler like bredt i Odense i dag som de gjør i Bergen. Det er - kort og godt - en deal made in heaven.

Det som er det mest utrolige er at jeg tror de vil begge være strålende fornøyd med avtalen om noen år. Demba har tidligere vist at han kan terrorisere danske forsvar som hengende spiss, pga sin teknikk, evne til å holde på ballen og brukbare skudd. Det passet bare ikke inn i Tippeligaens tut og kjør med fokus på rakse overganger og angrep når motstanderen er i ubalanse. Hvis de noen gang hadde vært i ubalanse, kom de i hvert fall i balanse før Demba hadde trikset seg ferdig og kanskje gått bakover før han mistet ballen på midtbanen til motstandere i ekstremt kontringsmodus.

Vi husker hvordan Mjeldes hår ble gråere og gråere etter hvert som vårsesongen skred fram og ingenting skjedde på topp. Enda verre. Kjøpet av Demba tvang fram salget av Helstad. Thorstein Helstad var på slutten av sin kontrakt og skulle il forhandlingsbordet når som helst. At Erik Huseklepps lønn ikke var tre millioner, men halvannen pluss sign-on fee ville Helstad forstått. Men idet en hadde betalt nesten fire millioner for en spiss som ikke scoret mål; hvor mye ville da Heltad forlangt: Fem, seks, syv? Brann måtte kvitte seg med Helstad fordi de hadde sprengt lønnsskalaen på middelmådigheter.

Roald Bruun-Hanssen hadde aldri noe valg med tanke på Helstad. Han var sjeleglad og fortjener ros for at han klarte å få 16 millioner for mannen de kort etter måtte ha gitt vekk gratis.

14 kommentarer

Laffen

26.jan.2009 kl.14:32

Men du, Henrik! Hva synes du egentlig om Nielsen-overgangen? At du har skiftet mening om saken er vel mildt sagt...

13. januar: Den danske skurken kan altså spasere ut av retten der han hårfint unnslapp å måtte sitte i fengsel. I stedet skal han bukkes inn stadionportene for at Brann skal klare å kvitte seg med bomkjøpet Demba-Nyren. Hvem er den neste han skal "knekke de tynne kritthvite beina under" - Huseklepp passer beskrivelsen perfekt
Signaleffekten til det bergenske publikum ved å hente inn nok et vrakgods til Bergen er katastrofal. Er den kriminelle dansken noe Brann ønsker å assosiere seg med.

26. januar: Når en så vet at Odense også kastet inn David Nielsen, mannen som scoret ni mål i Tippeligaen for Strømsgodset i fjor, så begynner dette å ligne en stjernedeal for Brann. Selv om en må ta lønningen til David Nielsen de neste 18 månedene (maks tre mill) så er dette tidenes overgang for klubben fra Bergen. Og det beste av alt: David Nielsen har ikke noe press på seg. Han har allerede blitt en av Branns mest verdifulle spillere noensinne, uten å ha snørt på seg fotballskoene.

Jarle J

26.jan.2009 kl.14:35

Har du ingen meninger? Du skifter jo i alle retninger hele tiden. Det er tiltagende pinlig å lese denne bloggen din. Her følger noen utdrag fra dine egne skriverier. Hvordan forklarer du dette?

13. januar: Den danske skurken kan altså spasere ut av retten der han hårfint unnslapp å måtte sitte i fengsel. I stedet skal han bukkes inn stadionportene for at Brann skal klare å kvitte seg med bomkjøpet Demba-Nyren. Hvem er den neste han skal "knekke de tynne kritthvite beina under" - Huseklepp passer beskrivelsen perfekt
Signaleffekten til det bergenske publikum ved å hente inn nok et vrakgods til Bergen er katastrofal. Er den kriminelle dansken noe Brann ønsker å assosiere seg med?

26. januar: Når en så vet at Odense også kastet inn David Nielsen, mannen som scoret ni mål i Tippeligaen for Strømsgodset i fjor, så begynner dette å ligne en stjernedeal for Brann. Selv om en må ta lønningen til David Nielsen de neste 18 månedene (maks tre mill) så er dette tidenes overgang for klubben fra Bergen. Og det beste av alt: David Nielsen har ikke noe press på seg. Han har allerede blitt en av Branns mest verdifulle spillere noensinne, uten å ha snørt på seg fotballskoene.

Kjell249

26.jan.2009 kl.14:56

Helstad hadde kontrakt ut 2010, så gratis kunne han først ha gått etter denne sesongen. Tenker du på Webster så måtte Helstad ha kjøpt seg ut av kontrakten, og da hadde han ikke gått gratis. Men det hadde gitt lite penger i forhold til de 16 mill som de fikk.

Henrik Færevåg

26.jan.2009 kl.15:31

Jeg mener begge deler.
Jeg synes fremdeles det er helt uhørt at en mann med David Nielsens bakgrunn skal kunne iføre seg Brann-drakt. Og jeg mener at Brann har gjort et kjempesalg, ikke fordi de har fått David Nielsen, men fordi de ble kvitt Demba som ville ha lammet klubbens økonomi i tre år fremover.
Brann har ikke samme syn som meg på David Nielsen, men det gjenstår å se om de bringer ham ut på banen. Før de gjør det må de ta stilling til de sakene jeg nevner.

Ja, jeg vet det er komplisert å forholde seg til to forskjellige ting samtidig, men gjør så godt du kan.

Jarle J

26.jan.2009 kl.17:16

Det er ikke komplisert, Færevåg, du smigrer deg selv. Det ordet du leter etter er schizofrent.

La meg skjære det ytterligere ned for deg;

Du skrev den 13.Januar:
Signaleffekten til det bergenske publikum ved å hente inn nok et vrakgods til Bergen er katastrofal.

Så beveger vi oss videre til dagens blogg:
Når en så vet at Odense også kastet inn David Nielsen, mannen som scoret ni mål i Tippeligaen for Strømsgodset i fjor, så begynner dette å ligne en stjernedeal for Brann.

Hvordan forklarer du denne helomvendingen? Det går jo ikke an å mene begge deler? Det er jo to totalt motsatte syn du presenterer her med bare ukers mellomrom?Ifølge din siste blogg mener du at at Nielsen gjør dette til en stjernedeal. Denne bør du være mann nok til å ta innover deg.

Du blamerer deg selv ytterligere ved å forsøke å sno deg unna.

Leffa

26.jan.2009 kl.21:47

"Ja, jeg vet det er komplisert å forholde seg til to forskjellige ting samtidig, men gjør så godt du kan." (sitat mann i robåt...)

Det hjelper ikke akkurat saken din å være eplekjekk og hoven. Du kan ikke komme vekk fra at du i dag ikke bare lovpriser at Demba forsvinner, men også er entusiatisk at det kommer en ny spiss. En spiss du ikke ville tatt i med en ildtang for bare kort tid siden.

Det er nemlig ikke sååå komplisert. Vi kan lese...

Tossa

26.jan.2009 kl.22:53

Men hvor mye av "æren" for dette kan egentlig Bruun-Hansen ta? Gjorde han noe aktivt for at dette skulle skje, eller fikk han hele dealen servert i fanget?

Henrik Fehode

26.jan.2009 kl.23:08

Det e så utrolig underholdene og lese denne bloggen. Det må være en skjult agenda her! Ny type humor? Forelesning i feilslått argumentering. Snakk om å møte seg selv i døren. Bloggen med meninger ytret etter innfallsmetoden! Fortsett med dette Henrik. Denne bloggen er bedre en BT sin BareTull-side som kommer en gang i uken.

Henrik Fehode

26.jan.2009 kl.23:15

Shit. Der sneik det seg inn en skriveleif i innlegget mitt. Bare for å heve bloggnivået litt! "Det er så utrolig underholdene Å lese denne bloggen." skulle det være. My bad

Svisken

27.jan.2009 kl.10:23

haha denne bloggen tar kaken.

Si meg Henrik, holder du oss for narr? Gjør du dette for å underholde oss? Eller er du bare totalt-bruun-hansen-inkompetent når det gjelder Brann og Fotball?

Åge

27.jan.2009 kl.13:20

Forrige bloggen din nektet du å svare mer og no har du snudd helt om på meningene dine. På tide å søke om AFP eller?

Forrige blogg ga du Steina Nilsen skylden for denne overgangen, gir du han ros no eller har han ikke lengre noe med denne handelen å gjøre?

Yle

27.jan.2009 kl.18:46

Vingle-Henrik slår til igjen. Husker dere alle saltomortalene om Mjelde?? Geni eller tulling annenhver uke....

Svisken

28.jan.2009 kl.09:10

Hvorfor svarer han ikke?

Jarle J

28.jan.2009 kl.10:51

Da robåten gikk på grunn valgte han heller å stikke hodet i sanden.

Skriv en ny kommentar

hits