Det eneste positive....

Det er ti grunner til at ekte Brann-supportere går en knallhard uke i møte:

1. Brann tapte 3-1 for middelmådige Sandefjord i seriepremieren.
2. Brann fikk sin første mulighet på stillingen 0-3 i det 81. minutt
3. Gjennom den fantastiske oppfinnelsen TV2Sumo har jeg sett hele eller deler av alle kampene i den første serierunden og ikke en gang Odd som tapte 3-0 i Stavanger, fremstår som i nærheten så dårlig som Brann. Brann er i dag Tippeligaens desidert dårligste lag.
4. Brann har Tippeligaens dårligste forsvar. Bjørn Dahl og Bjørnar Holmvik virret rundt som to surrehoder og den ene av de to islendingene i midten var enda svakere.
5. Foran dem sto Tippeligaens i særdeleshet svakeste sentrale midtbane. Ingen er engang i nærheten av et så svakt nivå. Tacklingsvake, bakoverspillende, kreativitetsfattige, gjennombruddslate, lite aggressive.
6. Foran der igjen sto Tippeligaens dårligste angrep. Se punkt 3.
7. Branns nye trener er kanskje ikke dårligst i Tippeligaen, men det som er helt klart er at han ikke har fått spillerne til å forstå et eneste ord av hva han ønsker av dem. Kommunikasjonssvikten er total og det gir seg uttrykk i kollektiv utrygghet som igjen kan sees gjennom spillernes kroppspråk seg i mellom. Kjefting og smelling på hverandre.
8. Branns nye trener ser heller ikke hvem han bør bytte ut på et fallende lag. Huseklepp var ikke god, men det var ikke han som var hovedproblemet på Komplett fiasko.no stadion. Laget ble ikke bedre fordi Huseklepp gikk ut. Spesielt ikke når Steinar Nilsen visste at han snart måtte ta ut en annen angriper i Petter Vaagan Moen som ikke ville holde mer enn 60 minutter.
9. Det kanskje aller verste er at det ikke er mange i det skadde gamlehjemmet som kalles Branns tropp som helt åpenbart forsterker det laget som spilte mandag kveld.
10. I de neste rundene møter Brann Stabæk (h), Rosenborg (b) Enga (h) og Tromsø (b)

Og nå lurer du kanskje på hva som på noen måte kan sees på som positivt etter 1-3 mot Sandefjord der seriemestrene fra to sesonger tilbake dummet seg loddrett ut?

Jo - at ingen har ansatt Mons Ivar Mjelde ennå og at han derfor kan ta over igjen på kort varsel. Om nødvendig allerede før Stabæk-kampen. 
 

13 kommentarer

Svisken

17.mar.2009 kl.09:33

Ansette Mjelde igjen? Er du seriøs eller? Har du glemt kampene i fjor eller? I går var det like dårlig som enkelte kamper i fjor(molde, molde osv).

Du kan som vanlig ingenting om brann. Den som virkelig bør sendes til NAV er Roald Bruun Hansen. Det vet alle.

Gi steinar nilsen mer tid. Til og med jeg hadde forventet mer av disse spillerne, og kunne ikke tenke meg at de kunne prestere så elendig som i går.

Kåre E Synnevåg

17.mar.2009 kl.10:45

Er enig med mye, men å ansette Mjelde kan ikke være ett tema. Dette er rett og slett bare oppgulp, for å skape en debatt.
Det eneste som kan komme ut av dette, er medgangssupportere får deg Henrik som sin nye helt og venn.

Men nå er nå engang dette jobben din. Å sitte der å være kritisk til alt. En utakknemlig jobb. men du gjør en god jobb da..
Det var vel det eneste positive jeg kunne finne.

Morten Th

17.mar.2009 kl.10:54

Brann leverte en begrederlig seong i fjor med MIM som hovedtrener. Nilsen overtok laget pr. 01.01.09 og i dag er vi kommet til den 17.03.09, etter min kalender.

Uansett hva treneren heter vil vedkommende trenge tid for å snu den negative trenden. Brann har som kjent ikke midler til å kjøpe seg en ny hverdag, men må skape den med spillere fra MIMs epoke på stadion. Jeg er overbevist om at Nilsen ble gitt lovnader av Brann som klubben ikker har maktet å overholde, i forhold til spillerkjøp etc. Er det noen som har grunn til å føle seg lurt må det være Nilsen.

Så får vi bare håpe at Nilsen for nok tid til å gjøre nødvendige grep. En mager poengvår vil få den nevrotiske pressen i Bergen til å ta i bruk fete typer og krisebeskrivelser før april er ferdig. Noen mindre kloke journalister har jo til alt overmål begynt å rope krise den 17.03.09, én dag etter at Branns første seriekamp var ferdig.

Har man så lite kunnskap om idrett og idrettspsykologi at man raljerer på denne måten, bør man kanskje finne seg noe annet å skrive om, eller helst finne seg en annen jobb!

En annen Mjelde

17.mar.2009 kl.11:05

Det er en annen positiv effekt som du har oversett;

Vi kommer til å bli helvetes god på avspark etter å ha fått drillet dette i neste fire kampene.

Meget færevågsk

17.mar.2009 kl.11:43

Nå har jeg aldri sett på Henrik Færevåg som noen "fotballekspert", men dette var useriøst. Man kan selvfølgelig slakte Brann på bakgrunn av innsatsen i går som var meget langt under pari, men man må la de få noen kamper til før man kan komme med dom over treneren. Jeg er fremdeles skeptisk til om Nilsen er rett mann for Brann, men jeg vil la han få noen kamper på seg. Men å si at Mjelde skal inn igjen - da har man glemt den nære historien.

Henrik Færevåg

17.mar.2009 kl.12:24

Apropos glemt den nære historien. Du husker at det var Mjelde som trente Brann i 2007 og 2008? Sølv og gull.

Idrettspsykologi er sikkert fint å kunne mye om. Da får du kanskje folk som tjener millioner på å sparke ball til å gidde å løpe etter den og gå i en duell i ny og ne i stedet for å ha det å verne om gelemengden i håret som første prioritet.
Brann er i dag Tippeligaens dårligste lag med et mulig unntak for Lyn. De ser ikke ut til å ha noen spilleplan og enkeltfeilene de skylder på kommer fordi man er usikre på hva en skal gjøre.
Jeg er redd Davy harr rett i år også når han hevder det blir en kamp for å overleve. Brann, Lyn, Odd, Start, Aalesund, Bodø-Glimt

Morten Th

17.mar.2009 kl.14:58

Vel, dersom Nilsen klarte å trene TIL frem til bronsemedalje med planløst spill er det en framragende prestasjon. Branns tropp har vel ikke gjennomført en skikkelig sesongoppkjøring siden 2007. Fra mitt ståsted har problemene til Brann svært lite med Nilsen å gjøre, men desto mer med hva som skjedde i 2008.

Når det gjelder Davy så oppfatter jeg det han skriver som et varsko om hva som kan skje om man ikke problemene på alvor. Jeg tror ikke at han i fullt alvor mener at Brann rykker ned. Når det er sagt så deler jeg hans bekymring, men savner en saklig vurdering av årsakene.

Som kjent kreves det lite å slenge om seg med påstander...Jeg husker meget vel en direktør og daværende styreformann som proklamerte friskt i 2007 at: "Vi skal bli best i norden." Riktig ble det ikke sagt om det var i dette århundre....

gilvam

17.mar.2009 kl.15:12

Jeg var også skremt i går. Dette var begredelig. Særlig skremte det påfallende dårlige hunøret og den ampre stemningen i laget. Men Nielsen er genierklert av mange, han laget gull av gråstein i Tromsø. Steinen Steinar har i Brann skal på papiret være bedre enn den i Tromsø. I Tromsø trengte han ikke lang tid, derfor må han levere raskt i Bergen også. Mange gir salget av Helstad skylden, men nedturen startet lenge før han for. Laget som helhet er mye det samme som i 06 og 07. Helstad var ikke alt. Helstad løpte vel ikke for de andre eller taklet på vegne av? Faktisk var dette hans dårligste side. Nedturen startet da Helge Haugen for - eller da Stadiontrollet mobbet han nordover. Dessverre

geir vass

17.mar.2009 kl.15:50

Godt skrevet Henrik,det er bare 29 kamper igjen,de kan forsatt bli seriemester

Morten Th

17.mar.2009 kl.15:51

Til gilvam; Spillerstallen som vant seriegull og som nå er borte er blant annet. Helstad, Andreasen, Winters, Sæternes, Gashi, Haugen, Corales, Hanstveit, Sjøhage.

Når det gjelder Helstad så skårte han omtrent 40 mål for Brann på to sesonger. Når han reiset var han suveren toppskårer med 11 mål. Pr. dato har han skårt omtrent 10 mål for Lemans, og er Norges mest målfarlige spiss.

Det er mulig at jeg har glemt noen, men dette er faktisk nesten et helt lag. Å hevde at Helstad alene er årsaken er kanskje noe naivt. Såvidt jeg kan huske byttet Haugen klubb sommeren 2007. At nedturen startet når han reiste er vel litt drøyt, selv om jeg mener at Haugen ganske sikkert hadde forsvart en plass på Branns midtbane i dag.

Branns spillere er ganske sikkert godt trent, og bærer preg av å være stinn av trening og uten overskudd. I dagens fotball blir du fort statist når man ikke orker å løpe, det så vi et eksempel på i går....

Morten Th

23.mar.2009 kl.12:20

Regner med at du har spist kameler før....Nå er kanskje tiden inn til en mer nøktern vurdering av Brann. Min påstand er at det laget viste i går er mer representaivt enn hva et sykdomsrammet lag presterte mot Sandefjord.

Prestasjonen til Brann vil variere mye første halvdel av sesongen, men progresjonen blir tydelig og til høsten blir vi stabil og god. Å forvente at Nilsen skal ha evner som magiker, er kanskje noe i overkant. Og ikke tror jeg det var et kriterium ved ansettelsen heller. :-)

Morten Th.

06.apr.2009 kl.00:22

Vel, slitter du med å dårlig tastatur, eller har du innsett at det kanskje ikke var så lurt å konkludere etter èn kamp likevel. :-)

Morten Th

15.apr.2009 kl.09:38

Hei Henrik, likte din siste artikkel om Brann, nå tror jeg du nærmer deg det virkelige problemet. Når det gjelder spillerstallen bærer den preg av norskehandelen på svenskegrensen. Alt har vært rettet inn mot "seriegull" og svært lite om tiden etter. Vi har en spillerstall uten balanse og må bygge opp et nytt lag.Og for all del la oss ikke skyte på Nilsen, han føler seg like snytt som resten av Branns supportere.

Skriv en ny kommentar

hits