Bilde tatt - jobben gjort

85671-6
Foro: Marit Hommedal/Scanpix
Søndag kom selveste næringsminister Dag Terje Andersen og miljøminister Helen Bjørnøy til Fedje. Det har kanskje vært to statsråder på Fedje før, hva vet jeg, men dette bildet forteller med all mulig tydelighet hvorfor de var der.
De står i Fyrsundet eller TV-sundet som enkelte lokale er begynt å kalle det. Etter hvert som Kystverket ble pepret for sin innsats etter oljeutslippet i forbindelse med båten "Server" s forlis, begynte det å bli nødvendig å bli synlig for de medlemmene av  regjeringen som hadde noe med dette å gjøre. Det betyr selvsagt ingenting for hverken miljøet eller lokalbefolkningen at to av regjeringens medlemmer tar seg tid - midt i frihelgen - til å besøke TV sundet. Men for dem, og den sittende regjeringen, er det helt vesentlig. Med dette bildet rullende over skjermen i en hel kveld virker det som om de faktisk bryr seg og det virker som om de er "på jobben" . Det kan det godt hende at de gjør og er, men mitt poeng er at en telefon ville gjort samme nytten. Hvis ikke de kan stole på informasjonen de får fra sine folk i felten - nemlig kystverkets beredskapsledelse - burde de sparke dem, ikke ødelegge søndagen med en helt fånyttes tur til Fedje for TV-kameraenes skyld.
En annen som har stått mye i TV sundet denne uken er Kurt Oddekalv. Dette har vært hans mulighet til å markedsføre sitt brennende engasjement og sin organisasjon , Norges Miljøvernforbund. Han gir alltid kameraene det de har bruk for og elsker. Og han lever av dette.

En som har vært fullstendig fraværende fra TV sundet er Tor Christian Sletner som er beredskapsleder i Kystverket,  og det har vært hans største tabbe i denne aksjonen han har ledet. Hadde han bare prioritert å fly en liten pumpe inn i viken, som kunne stått  der og pumpet olje opp i en lastebil eller  eller noe annet uvesentlig,  ville alle i TV sundet sett at Kystverket også gjorde noe.

I stedet valgte Kystverket å bruke tiden og kreftene ute i fjorden der TV kameraene ikke var.

Moralen må bli at en krise eller katastrofe er ikke bare en krise eller katastrofe. Det er også en anledning til å profilere deg og ditt. Og - ignorerer du den biten kan det gå det riktig ille.

Derfor fløy to statsråder til Bergen søndag, og derfra i bil og ferje nesten to timer til Fedje.

Ett bilde - jobben gjort - tid å dra tilbake igjen.

2 kommentarer

andy pandy

15.jan.2007 kl.00:26

er jo enig med deg.
men rart at du sier det...siden du representerer det samme.

Sondre

15.jan.2007 kl.15:57

Veldig bra kommentar!

Skriv en ny kommentar

hits