Heia Bjarne Håkon Hanssen

 

 

Bjarne Håkon Hanssen – vår arbeids- og inkluderingsminister er ikke bare regjeringens hardest arbeidende statsråd, han er også en av de glupeste uten at det gir automatisk medlemskap i Mensa Norge.

 

Nå har han festet seg ved det faktum at til tross for at sysselsettingen er på rekordnivå og arbeidsledigheten på bunn så er arbeidsledigheten blant innvandrere høy.

Han har nå innkalt ledere i de 15 største bedriftene i Norge til et møte der han ber dem ta  samfunnsansvar og ansette flere innvandrere.

 

Det er kun to mulige grunner for at arbeidsledigehten blant innvandrere er større enn blant etnisike nordnmenn slik markedet er i dag.

 Enten blir de diskriminert mot – at bedriftene rett og slett ikke vil ha arbeidere med fremmedkulturell bakgrunn – eller så har de vist seg ubrukelige og bedriftslederne vegrer seg.

 

Det finnes ingen holdepunkter for å hevde det siste. I dagens marked etterspøres det arbeidskraft på alle nivåer. Samtididg er et av de sterkeste negative stigmer mot innvandrere at de fyller opp sosialkøene.

 

Spesielt blant dem med utdanning og kompetanse er det viktig at de intergreres i arbeidslivet straks. De er viktige rollemodeller innenfor sin gruppe og dersom rollemodellene som har gjort alt riktig, skaffet seg utdanning og kompetanse, ikke får jobb, er det et fryktelig dårlig signal

 

Det kan være kulturelle forskjeller som må gå seg til eller glattes ut, men jo før vi kommer i gang jo bedre.

 

Og det kan til og med være at du får kompetanse du ikke regnet med en gang. Se på TV2s nye reporter Kadafi Zaman og den jobben han gjorde under terroraksjonen i London. Ikke bare gjorde han en glimrende reporterjobb, men han tok TV2 og seerne inn steder de aldri har vært før og dit de aldri ville ha kommet hvis det var en annen reporter.

 

Men det var ikke fordi han hadde fremmedkulturell bakgrunn han ble hyret inn. Det ble han fordi han er en godt utdannet og kvalifisert reporter som jobbet i VG tidligere og som nå vil løfte TV2 Nyhetene til nye høyder.

Garantert. Flinke folk er flinke folk og det avhenger ikke av bakgrunn og hudfarge.  

Én kommentar

Arne

15.aug.2006 kl.13:05

Kan ikke bli mer enig i det innlegget der. Jeg er selv født og oppvokst i Norge, men blir av og til flau når jeg ser hvordan innvandrere ikke får jobb eller må ta takke med jobber vi ikke vil ha.

Et annet tema er hvordan arbeidsgivere hopper over søknader med tydelig utenlandske navn. Har flere venner som ikke fikk sommerjobb pga dette, enda de var like kvalifisert som meg.

Skriv en ny kommentar

hits