Årets viktigste kamp

Det er med skrekkblandet fryd vi nærmer oss Brann Stadion i kveld. Skal du bare se en kamp i år så bør det bli denne.

Det er i kveld Brann skal fortelle oss om de er av seriegullformat. Med komfortabel og feiende flott seier over Viking vil de fæle minnene fra Hamar - som fremdeles sitter på netthinnen - være en episode vi kan le av. Husker der på Hamar - midt i ferien - da vi fikk fire i trynet i en kamp der Brann hadde like mange sjanser som hjemmelaget .

Men så enkelt er det ikke. Brann hadde sjanser og de brente straffe på 2-0, men Hamkam så aldri truet ut. Så mye bedre var de enn Brann. Pasningene satt ikke, løpene stemte ikke. Og spiller de slik i kveld taper de for Viking også. Og en rekke andre lag i Tippeligaen i ukene framover.

I kveld skal Brann fortelle oss at det som så ut som en kollektiv formsvikt ,var et hendelig uhell, en tilbakelagt episode, eller noe mer strukturelt, ødeleggende.

Alt dette får vi svar på. I tillegg får vi svar på om Thorstein Helstad fremdeles kan score mål og om Ragnvald Soma er noe Brann er glad for å være kvitt eller om det var en tabbe.

Men mest av alt får vi svar på om det skal bli en spennende høst eller ikke. Vinner Brann i kveld bør det bli cruisekontroll og uspennende. Da er Brann kun seks seire fra seriemesterskapet, med lag som Fredrikstad, Sandefjord og Hamkam på hjemmeprogrammet.

Med tap derimot ...

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits