En skikkelig neglebiter

Brann fikk akkurat den håndsrekningen de trengte for å holde trevlene av et gullhåp i live. Det kunne gått enda bedre. Volleyskuddet på overtid som Rosenborg-keeperen på utrolig vis klarte å fiste over, kan komme til å bli en redning verdt et seriemesterskap.
Det kan også Branns brente straffer bli. Avgjørende, mener jeg. Hadde Brann satt inn sine mange forsøk fra ellevemeteren så hadde det vært nok å slå Rosenborg med et par tre mål for å gå forbi. Nå må det fem mål til. I virkeligheten betyr det at Brann fremdeles er avhengig av hjelp fra andre for å bli seriemester. Det er ikke nok å vinne resten av kampene for å vinne.
Men alt det er underordnet nå. Denne uken handler alt om å forberede seg til søndagens slag som blir årets fotballkamp i Norge - uten tvil. Cupfinalen blir en parentes i forhold.
19000 mennesker vil kranse et Brann Stadion som skal blåse liv i gamle glør.
Man trenger ikke være fotballekspert for å slå fast at Brann i vår og Brann nå er to forskjellige lag. Og det har ikke bare med flyt å gjøre.
Den virkelige hodepinen for Branns herlige skarer foran møtet med erkefienden, er at laget rett og slett ikke er i form. Det er lenge siden Brann spilte en god fotballkamp. Vi må tilbake til Viking-kampen i juli. Tapene mot Start, Vålerenga, Lillestrøm, Tromsø og Lyn i mellomtiden har vært begredelige og flere av seirene i mellomtiden har sittet langt inne. Stabæk, Sandefjord, Odd. Bare Fredrikstad og Molde har vært komfortable.
Rosenborg har blomstret i forhold til i vår, men først og fremst handler det om en spiss, om Steffen Iversen. På samme måte som Branns hodepine handler om spissene. Som ikke scorer mål.
Det blir stort på Stadion på søndag. For Brann er det et enormt fremsteg å være i posisjon tre serierunder fra start. Men i Trondheim er det ingen som frykter noe som helst. Med uavgjort på søndag og ni plussmål vet de at de har to matchballer for å ta mesterskapet.
Det er en type visshet kynikere kan bruke til å ta ut sitt beste, slå Brann på Stadion og i realiteten ha sikret seg mesterskapet i motstanderens hule.
Hvor ydmykende blir det?
Bare så alle er advart. 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits