...at det går nesten ikkje an

Vi e de beste, heia Brann. Vi e så go at det går nesten ikkje an..
I over 30 år har vi skrålt på disse ordene, uridiotiske som de fremstår, revet ut av sin geniale sammenheng.
Vi har skreket i oppturer og i nedturer. Til sølvmedaljevinnere og cupmestre, men også til Brann-lag som har vært så dårlig at de måtte spille bortekampene sine på Levangernesset og i Sunndal i stedet for på Ullevaal og Lerkendal.
Vi har sunget i fortvilelse og nød, i hengemyrskamper og i den dypeste fornedrelse. Vi har til og med beljet med spe røst under tosifrede tap i byer vi helst ikke vil uttale navnet på.
Det er mot dette bakteppe av brustne håp og hengende snører vi må forstå det som har skjedd i Bergen by.
Vi har klart å skape Norges beste fotballag i Bergen. Det er ikke sikkert Brann vinner serien, det er heller ikke nødvendigvis sannsynlig. Men i øyeblikket er nesten alle som kan noe om fotball enige om at Brann er Norges beste fotballag.
Og dette skjer i en by som - som Davy Wathne til stadighet påpeker - ikke har skapt en gullkokkemann siden Helge Karlsen som er født i 1948.
Første omgangen i går  kan selvfølgelig forklares vekk med dårlig motstand fra Viking, men det dette Brann-laget gjorde med kulen de første 40 minuttene var det internasjonal klasse over. Det ville det vært selv om det  ikke hadde vært motstandere på banen.
Dette Brann-laget er ikke bare i ferd med å begrave spøkelset fra 1963. Mjeldes menn er i ferd med å gi Kniksen og Pesen endelig fred. Bedre spill enn den første omgangen i går har aldri vært vist på Brann Stadion. Det er derfor det er viktig at de som er så heldig å oppleve det ikke lar seg forvirre av neysayere og dommedagsprofeter som tror det betyr ulykke å hylle det som er godt. 
Hvor var du da Petter Vaagan Moen la innlegget? Hvor var du da Kristjan Ørn Sigurdsson headet Thomas Pereira inn i mål? Hvor var du da Martin Andresen dro dødlinjefinten?
Husk det kan gå nye 43 år til neste gang.
Nyt det. Og vit hva du ser på.

2 kommentarer

Golf

18.jul.2006 kl.19:54

The answer my friend, is blowing in the wind.

Mazda

19.jul.2006 kl.00:38

The answer my friend, is a blowjob in the wind....

Skriv en ny kommentar

hits