Infarkt i høst?

Hvor mange av de som er de ivrigste supporterne nå kommer ikke til å få oppleve det eventuelle seriemesterskapet i november?
Dersom Brann skal fortsette å spille den slags fotball som de viste mot Sandefjord er det en betydelig risiko for at det kan komme til å bli færre bergensere i løpet av høsten.
Kampen mot Stabæk og den mot Sandefjord burde kommet med en advarsel omtrent lik den som klistres på tobakken.
"Den kampen kan være helseskadelig."
Å se et lag gi vekk en trygg ledelse på den måten Brann gjør, er noe av det verste supportere og alle involverte kan oppleve. Men - det er slik fotballen er. Det er alltid minst to lag på banen og hvis det andre laget alltid spilte slik det første laget ønsket ville det vært kjedelig.
Det betimelige spørsmålet er likevel; Er det mest oppsiktsvekende måten Brann taper sin ledelse på, eller måten de reiser seg på igjen og vinner kampen.
Svaret er måten de taper ledelsen på. Snuoperasjonene på slutten er selvsagt fenomenale i sin spektakulære utførelse, men det er stang inn. Det er slike ting som skjer med lag som er i flyt og flyt varer ikke i lengden.
Det å gi fra seg initiativet og miste en trygg ledelse, er i ferd med å bli en strukturell svakhet som vil koste Brann gullet hvis det fortsetter.
Men - og det er viktig - to ganger på rad har de sluppet unna med skrekken. Det er imponerende. Hvis sandefjordkampen viste noe,  viste den hvilken høst vi står foran. Selv de dårligste lagene i Tippeligaen er i stand til å slåss med nebb og klør slik at de beste lagene kan rystes. Sandefjord prøvde fra første ballberøring å være først på alle baller og de fortsatte med det til det ble 5-3.
Det blir Branns virkelighet framover. Mot Tromsø, mot Hamkam og ikke minst mot Viking i siste kampen.
Desperate lag med spillere som gjør alt for å beholde jobben sin. Det som reddet Brann i går var i virkeligheten en brukket nese, en brukket tann og en hjernerystelse som tegn på at heller ikke Brann er fremmed for å krige og at de har spillere som er villige til å dø for dette seriemesterskapet.
Det er i tillegg til ferdighetene, kanskje den viktigste råvaren i laget herfra og inn. For oss andre er det bare å holde nitroglyserinen nær ved og valiumen innenfor gangavstand.

Dette kommer til å bli blodig.

Én kommentar

Egon

19.sep.2006 kl.11:47

Hva som skjer de tause 15 minuttene hvor SIF snur kampen er vanskelig å forklare. En meningsløs straffe som VAR en gavepakke, ikke fra dommeren, men fra Ørn I. Et frispark i keeperhjørnet og en duell på corner. Snipp snapp. Vi var heldigvis ikke ute. Hvorfor det måtte utligning til for at guttene skulle våkne... merkelig. En speaker som går utover sitt mandat måtte til. Hanøy var i så måte tolvte mann, så takk til ham. Føler meg fortsatt utslitt og mentalt voldtatt etter søndagen. Ja, nei, du dette blir et helvete. Men Gud Kor Herlig om dette holder helt inn!!!

Skriv en ny kommentar

hits