Et smart tap

Brann og Mons Ivar Mjelde fulgte vår oppfordring og lot seg slå ut av cupen.
Det var smart. Nå kan klubben konsentrere seg om det denne sesongen handler om - nemlig å bringe seriepokalen tilbake til Bergen etter 43 år i utlendighet.
Cupen er mye festivitas og det er moro, men det er en trøstepremie.
Landets beste fotballag vinner seriemsesterskapet og kommer i posisjon til å spille i mesterligaen. Rosenborg har de siste årene latt cupen fare fordi de vet de har mer enn nok på bordet foran seg om de bare klarer seriemesterskapet. Det er det som betyr alt. Da blir det vinterfotball mot fenomenale motstandere og matching som løfter en kollektivt opp på et nytt nivå. Derfor er de nå villige til å betale ti millioner kroner for en midtbanespiller i sommervinduet. Ikke fordi de såvidt slo Mandalskameratene i cupen, men fordi de kun er syv poeng bak Brann i serien og de øyner håp. I dag er håpet mindre fordi Brann har sortert cupen ut og vekk.
Branns forsvar var i går på bærtur i 90 minutter. Det er foruroliggende. Aldri har vi sett tydeligere hvor skjørt systemet er selv mot middelmådig motstand. En kapabel midtstopper må på plass snarest. Hva som skjer den dagen en av "ørnene" er ute med gule kort tør vi ikke tenke på. Zavrl har allerede stukket halen mellom beina på grunn av den harde konkurransen og signalisert at han vil vekk. Hans innsats på Hamar, da han fikk sjansen, viste tydelig at det ikke blir noe stort savn.
Om en henter Azar Karadas eller en annen kapabel stopper er for så vidt uvesentlig. Bare ikke vinduet  lukkes uten at en bauta er på plass. Brann har ikke råd til å la være og Ludvigsen/Mjelde vil måtte tåle kritikken hvis de ikke foretar seg noe og snubler i innspurten.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits