Vollviks siste sprell

Finansmannen Idar Vollvik har holdt pressen for narr i mange år. Som en skjødehund for den rike har vi diltet etter ham. Av en eneste grunn. Han har solgt aviser og klikk bedre enn noen andre i landet. Enten det var Köningsegg eller båter, reiser i rommet eller andre utrolige ting. Han har grått i Afrika og ledd på børsen.
Nå gjør han sitt siste trick i media. Tror denne bloggeren. Og media stuper for hans føtter igjen. Hør på denne hypotesen:
Idar Vollvik som er blitt filantrop gir vekk sitt første gullnummer 9241 0000 til TV aksjonen. Hans gamle medierådgiver - Haakon Ben Schröder - går ut og sier at han skal ha det. Koste hva det koste vil.
Han byr rundt 35 000 kroner. Så går Vollvik ut og utfordrer dekk-Sharif - mannen som nå febrilsk prøver å kopiere Vollviks mediestrategi. Han har til og med klart å gjøre dekkselskapet sitt relativt kjent uten å ha betalt en krone for det. Det er ikke sikkert at listige Idar og Ben Schröder synes det er så kult.

Sharif svarer. 200 000 for Vollviks nummer. Kommunikasjonsrådgiveren følger med 352.000. Sharif dobler - 400.000.

Når vil det gå opp for ham at han har gått i en felle - en skikkelig musefelle?
Det er selvsagt ikke Haakon B. Schrøder som byr. Det er Idar Vollvik som nå vil gå til en million kanskje. I Haakon Ben Schrøders navn.
Hva gjør Sharif så: Han kan kaste kortene og tilsynelatende miste ansikt som en av Norges nyrikeste. Trekke våpen for en skarve kommunikasjonsrådgiver. Eller han kan gå over. Og på ett eller annet tidspunkt vil også han skjønne at bak dette spillet står Idar Harry og ler seg skakk.

Han liker Leger uten grenser og kan strekke seg meget langt. På ett eller annet tidspunkt vil det være klart at summene er for store for Ben Schrøder å håndtere.  Pokerspilleren Idar Vollvik vil tre fram og Sharif må velge nøye hva han gjør.

Han kan ikke vinne. Hvis ikke Vollvik vil.

Hvordan jeg vet dette? Jeg aner ikke. Jeg bare tror det er slik og det tror du og når du får det presentert på denne måten. Du vet at det er slik det henger sammen fordi det er slik de har herjet med mediene i alle år.

Vollvik elsker rampelyset, men så har rampelyset også elsket ham. Så langt. Det kan snu fort.
Det skal bare ett lite feiltrinn til. Når du spiller så høyt......9 kommentarer

Kent

21.okt.2006 kl.22:49

Jeg tror du har alldeles rett. Men hvorfor biter media på, gang på gang? Ikke minst overfor dekk-Sharif, som prøver akkurat samme trikset?

Er ikke mediafolket smartere enn som så? Selv jeg skjønner jo såpass.

Gunnar

22.okt.2006 kl.02:13

Virker veldig logisk det du skriver der.

Resultatet blir enten:

- Sharif betaler masse penger for et nummer og får vist seg enda mer i media.

- Vollvik gir masse penger til leger uten grenser, han får vist seg enda mer i media, og ikke minst får vist for all verden hvilket telefonnummer hans kommunikasjonsrådgiver har, slik at alle vet hvordan de skal få kontakt med Vollvik.

Andreas

22.okt.2006 kl.02:16

Har ingen stusset på hva Sharif skal med dette nummeret? Det kommer jo til å bli norges tigge-telefon nummer en. Alle som vil ha penger til en eller annen god sak eller foretningsidé vil ringe 92410000. Jeg vil tro at PR-kåte folk med så mange penger vil trenge hemmelig telefonnummer. Da er det dumt å betale 400 000 for norges minst hemmelige telefonnummer...

Andreas Løhren

22.okt.2006 kl.09:51

Litt for mange spekulasjoner og påstander uten noe konkret å henvise til....ikke så imponerende:/

Ove

22.okt.2006 kl.12:26

Dersom han ikke klarer å følge budene kan Sharif få kjøpe 92410000.com av meg.

Jan Eigil Rydningen

23.okt.2006 kl.03:36

Det blir garantert en betaltjeneste ut av dette nummeret, som går til et formål som Vollvik vil ta credit for. Nummeret er vel så spredd og overoppringt, at dette var vel den eneste bruken man kunne ha for nummeret, som gikk på sjelsroen løs. Poenget er, absolutt siste mulige anvendelse for et overopphetet nummer.

Nappe

23.okt.2006 kl.12:41

Er vel bare en ting å si om denne saken:

Idar er så harry at det ikke er uten grunn har gjør dette krumspringet.
Han kjøper nok nummeret bare for å vise verden hvor rik han er.
Men all ære til hans pr-rådgivere,journalistene går på det hver eneste gang,enten det nå er å redde en slange,eller å kjøpe en bil han ikke kan bruke!!!

Magnar Bolsønes

24.okt.2006 kl.12:06

Å så årøver vi å være så tablodie som mulig her. Dette er bare tynn tynn suppe, som ikke ligner grisen. Ingen beviser,bare dårlige spekulasjoner. Som idag viser seg å IKKE stemme. Morsomt
Mista vel en del troverdighet der mr H.

26.okt.2006 kl.12:14

Henrik har helt rett han. At media ikke griper mer tak i dette er nærmest en skandale. Et enkelt plott i en humanitær aksjon der de leker katt og mus med en nyrik pakistanier. " Idar - vi seller nummeret ditt. Du byr, jeg står fram. Så lurer vi han pakistanieren" Klar førsteside. Enkel sak.

Skriv en ny kommentar

hits