Send dem hjem i tide

   

Er det meg som plutselig er blitt så mye smartere enn andre, eller er det andre som gjør seg dummere enn de er? Svaret på det spørsmålet er selvsagt at folk gjør seg dummere enn de er og spesielt tydelig er det i saken om vold i Bergen Sentrum der politikerne skal finne en løsning på problemet.

 

Problemet er at folk raver rundt i dritfylla klokken to om natten og drar til hverandre for et aldri så lite skjevt ord..

 

Så tydelig er problemet at utlendingene er begynt å kjøre egne innslag på partykanalene og Bergen har fått rykte som Nordens Ibiza.

 

Jøss. Hva skal vi gjøre sukker et samlet politikerkorps? Hva kan det skyldes?

 

La oss begrense antallet skjenkesteder, sier politikerne og ser for seg mer makt til dem som skal bestemme hvem som skal få fortsette og hvem som må stenge. Og den makten er det selvsagt de selv som får.

 

Nei – roper politiet og ser sjansen til å få sin våte drøm oppfylt. La oss sette opp videokameraer over hele sentrum så vi kan følge med på hva folket foretar seg. Ikke et ord om hvem som skal ha tilgang til denne informasjonen. 

 

På denne måten kan både politikerne og politiet få viljen sin uten at noe skjer med problemet. Om noe blir det enda mer bråk ettersom den fulle skaren nå skal siles inn på færre etablissementer, men trøsten er at vi kan se hvem som slo hvem først, på politiet sine skjermer.

 

Det sunne folkevettet ville spurt; når startet dette problemet?

 

Svaret ville være; idet de lot alle restaurantene ha åpent til nattklubbtider. Alle som har vært ute ser horden av dritings nattemennesker, som kommer dettende ut av taxier på vei til byen, rundt midnatt. De har tanket opp hjemme og er kanon før de kommer til byen. Og der plager de seg selv og andre fram til de blir kastet ut i tre-tiden.

 

Den åpenbare løsningen er selvsagt å forflytte festetidspunktet tilbake til den riktige siden av midnatt. Muligens til ett og la noen få nattklubber holde åpent lenger. Det er mye mer uakseptabel å komme dritings inn på en sjappe klokken åtte enn det er ved midnatt. Folk kunne ha det morsomt igjen og likevel komme seg hjem før overstadigheten tok dem.

Én kommentar

22.nov.2006 kl.20:22

Jeg er stort sett enig i hva du skriver på denne bloggen, men nå skuffer du stort.

Du mener at løsningen på "fyllabråk" er offentlige reguleringer. Det er vel ikke lenge før du begynne å argumentere for å redusere åpningstidene for å kjøpe øl i butikken. Eller hva med å regulere mengden alkoholholdig drikke hver enkelt borger skal ha lov å kjøpe? Eller kanskje du vil forby alkhol i sin helhet?

Det er beklaglig å konstatere at du er på samme side som reguleringskåte sosialister som vil ha en barnehagestat som ikke stoler på at vokse mennesker kan ta ansvar for seg selv.

Så hva er løsningen på "fyllabråk" og "vold" nattestid? Selvsagt er det å straffeforfølge de som utøver vold og andre ulovligheter, og helst mye strengere enn det gjøres idag.

Din og Torstein Dahle sin løsning er å straffe alle lovlydige og skikkelige (majoriteten)personer som er i stand til å nyte noen øl en kveld uten å måtte grisebanke tilfeldige ofre på gaten.

Skriv en ny kommentar

hits