Sølv er nesten gull, det

Det har med vilje gått 24 timer siden kampen mellom Brann og Rosenborg og denne bloggen. Dette var den første kampen på veldig mange år som betydde noe i Bergen by. Det at Brann klarte å komme seg til en kamp som virkelig betydde noe, faktisk var med i kampen om seriemesterskap helt til det gjensto tre serierunder, er bemerkelsesverdig. (Noen mener de fortsatt har en sjanse)
Det betyr at Brann i år er et topplag i Norge, ikke bare et blafflag som kan komme seg til en cupfinale, men Brann fra Bergen er et lag som kan komme til å ende opp med nest mest poeng ved seriens slutt.
Det som er enda viktigere er at måten det blir jobbet på i Brann i øyeblikket, måten stallen bygges ut og skiftes på, forteller at det er store sjanser for at Brann vil være et topplag neste år også. Brann  har rett og slett fått struktur på det de holder på med. De blir bedre for hver sesong og finner områder å forbedre hvert år.
Etter forrige sesong ble det besluttet at det medisinske apparatet skulle styrkes. Det ble gjort. Det har hatt vidtrekkende konsekvenser. En mann som Martin Andresen har spilt alle seriekampene han ikke har hatt karantene i og i tillegg også spilt landskampene.
 
Til neste år er det en like soleklar ting som må forbedres. Det er kvaliteten på den nest siste berøringen (innleggene) og avslutningene. Og verst er avslutningene. I klartekst betyr det: kjøp nye spisser. Verken Bengt Sæternes eller Robbie Winters har lykkes. Ingen av dem trenger å komme i ti scoringer og det på det nest beste laget. Det er for dårlig og Brann kommer ikke lengre uten å forbedre denne delen av spillet - betraktelig.

Men sølv - om det skulle bli det - er nesten gull det og det er ikke verst for et lag som for få år siden var i kaos. Grep er blitt tatt. langsiktighet er blitt en snor å styre etter. Brann er et topplag og er du lenge nok et topplag vil du før eller siden vinne.

2 kommentarer

Kim

23.okt.2006 kl.23:10

Bra skrevet Henrik! Har tidligere ment at du burde skrive bloggen en stund etter tapet slik at tankene blir litt klarere og fornuftige, og dette ble et bra innlegg.

Morten

24.okt.2006 kl.20:45

Hei Henrik,
Støtter kommentaren din fullt ut. I skuffelsen etter RBK-kampen er det fort gjort å bli perspektiv løs. Det er liten tvil om at prosessene som foregår på stadion gradvis vil gjøre Brann til et stabilt topplag. Kanskje var det fordelaktig for Brann at det ble nesten i år. Når de endelig lykkes vil det være på grunn av grundig arbeid, fundamentert slik at prestasjonen kan gjenskapes, og dokumentere stabilitet som er et topplag verdig. Tror man skal svært langt tilbake i tid for å finne et Brann lag som har ledet serien sammenhengende over så lang tid.
Håper at alle Brann-supportere og støttespillere møter frem på søndag og takker laget for en flott innsats, som nesten ble kronet med gull!
Bergen og Brann forever!

Skriv en ny kommentar

hits