Snuserne er griser

Er det bare meg eller er snusmoten i ferd med å ta overhånd. Siden når ble det helt ålreit å spytte en klyse i kaffekoppen på kafeen eller kantinen, før du sender den ut til vask.
Hva er det som feiler folk som må legge igjen snusklysen sin i vasken i stedet for å trekke den ned i dertil egnet sted. Neste mann eller gudforby; dame, som stiller seg opp ved siden av pulten min og sender en brun klyse ned i søppelbøtten, får et velrettet femmerjern i kneskålen.

Dette er ikke noe foreldrene skal ha skylden for. Foreldrene drev ikke med dette. Bare noen helt aparte svømmestjerner og noen få friidrettere som trente mye med svenskene, drev med dette tidligere. Nå er det en hver fanden og hans oldemor som stapper den ukledelige dotten opp under leppen en stund, for så å kvitte seg med den der de finner det for godt og selvsagt i fullt påsyn av andre. Enten en finger under leppen og en kjekk sveip ned på bakken. Eller en skikkelig spyttklyse i en kopp eller lignende som tjener formålet.

En bergensk brukthandler har funnet opp en "snussebass" en hver kan bære med seg, og der en diskret kan kvitte seg med denne typen ekskrementer. Men han blir ikke spådd noen lysende fremtid av meg. Snuserne er et grisete folkeslag uten sidestykke i nyere tid.

Det er desverre ikke mulig å prakke myndighetene på grisene. Smittelegen Øystein Søbstad er enig med meg i at det er en styggedom og at det er estetisk uakseptabelt, men han kan ikke gi meg rett i at det er videre smittefarlig.
- Det måtte i så fall være tuberkulose og andre seiglivete ting, men det er det så få som har (4-5 pr 100.000). Disse er  til overmål som regel innvandrere eller gamle menn på gamlehjem, og ingen av disse gruppene snuser i særlig grad.

Kjør dritt i kjeften så mye du vil, sier jeg. Men kvitt deg med den på en måte som gjør at vi andre slipper unna brekningsfornemmelsene.

9 kommentarer

Hans

24.jul.2006 kl.19:05

You go, Henrik!

generalen

24.jul.2006 kl.23:51

Spar meg.Snakk om å dra alle under en kam!!
Skjønner at du må bruke "kammen" en annen plass enn på hodet.Men d finnes faktisk folk som også tenker på hygiene også blant oss snusere,så la nå oss få snuse ifred.Ps! I "gamledager" hadde de snusbøtter i stuer og overalt,kanskje noe for deg?? lenge leve gothia.

Thule

25.jul.2006 kl.00:45

Noen folk bare må finne noe å klage på. "Æsj, det er ekkelt å se på.. buhu" Si meg en ting.. hvorfor skal ikke snusere få kaste snusen i bøtta? fordi det er ekkelt for deg å se på? Fordi det ikke ser pent ut? nei, da er du pysete asså.

Det er ikke farli å se på ting.. og da bør det virkelig ikke være noe å engste seg over. Vi er da barske nordmenn er vi ikke? Finn heller noe skikkelig å klage på, ikke filleting som at snus må bort, fordi det ser så stygt ut.

25.jul.2006 kl.09:38

Helt enig Henrik. La oss få et snusepoliti med en gang! Noe ala Dødsskvadronene i Brasil, da hadde vi blitt kvitt problemet en gang for alle. De kan til og med få et fiffig slagord: "Snus i koppen - kule i kroppen".

Peddy

25.jul.2006 kl.10:05

Snus i bosset. Dæven. Du har tunge dager, Henrik. It's a crazy world.

Thomas

25.jul.2006 kl.13:07

Helt enig med deg. Får brekkninger når folk på jobben spytter i fullpåsyn til andre rett i bosset eller annet lite egnet sted.

Knivtyggeren

28.jul.2006 kl.16:48

Hei Hånrik,

Jeg skjønner at du skal levere stoff til denne siden regelmessig, men seriøst. Fatt grep, menneske. Jesus. Slutt å stirr på folk som jekker snusen.

BT

11.aug.2006 kl.14:57

Så pysete som du er må det jo være en traumatisk opplevelse for deg hver gang du skal på dass.Snus er bakteriedrepende så det kan vel ikke være annet med slike utsang enn at du må ha noen og hakke på for og fylle deg selv med energi på bekostning av andres vane.
Hvis du gidder og stå og se på en som skal spytte ut en snus og ikke liker det må jo årsaken være at du liker og forbanne deg over andre mennesker?

05.nov.2006 kl.02:39

snus er ekkelt, snusere er ekle.

Skriv en ny kommentar

hits