Tapet som ikke betyr noe

Tapet mot Åtvidaberg som ikke var noe tap, men to begredelige uavgjorte fotballkamper, betyr ingenting dersom Brann hever pokalen over hodet på Tippeligaens siste dag.
Ja, det er flaut for norsk fotball, det er en dårlig måte å markedsføre seg på, men det betyr nada dersom hovedmålet i år blir nådd.
Det vil vi få svar på på søndag. Da må Molde slås. Undres på om Molde jubler over seieren i Riga dersom de rykker ned.
Mons Ivar Mjelde er voksen nok til å ta støyten for et alt for tidlig adjø til Europa, men han må holde fast ved hvorfor han stilte med B-laget i den første kampen. Han gjorde det fordi han fokuserer kun på en ting, nemlig lagets første ligaseier på 43 år.
Nå er alle forstyrrende elementer ryddet av veien med unntak av landskampene og samlingene som Martin Andresen og Håkon Opdal er med på. Det som er neglebitende avgjørende nå er om det vi så mot Åtvidaberg, og det vi har sett i de fire siste kampene, er en reell kollektiv formkollaps. Det er flere og flere tegn på at det kan være det. I så fall kan Rosenborg bare ta bøtten med en gang. Lillestrøm ønsker den tydeligvis ikke til tross for at de har det klart beste laget. Og selger de Michael Mifsud i dette vinduet er løpet definitivt kjørt for kanariene.
Brann har tre dager på seg. Tre dager på å finne seg selv. På å finne tilbake til de kjappe føttene, de hvasse innleggene, det solide forsvaret og den spillegleden de viste i vår.
Det hadde ikke gjort noe om Thorstein Helstad begynte å røre på seg heller. Brann trenger en spiss som lager mål. Tar han straffer, tro?
Og mandag kommer Armann Bjørnson. Men mandag kan det være for sent. Så viktig er kampen mot Molde på søndag.

4 kommentarer

Dingo O'Hara

25.aug.2006 kl.00:36

> Ja, det er flaut for norsk fotball, det er en
> dårlig måte å markedsføre seg på, men det betyr
> nada dersom hovedmålet i år blir nådd.

Norsk fotball? Er det hovedmålet for norsk fotball
at "Brann hever pokalen over hodet på Tippeligaens siste dag"?

Irritert

25.aug.2006 kl.01:31

Det er ganske fantastiskt når en sportskomentator i Bergen sier at nå er alle forstyrrende elementer ryddet av veien?
Trodde Brann var et lag med ambisjoner om å komme ut i Europa. Får ikke erfaring av å legge seg kamper. Bergen kunne hatt gruppespill i europacup i høst, men det vil de tydligvis ikke, forstå det de som kan. Hva skal dere gjøre neste sesong hvis dere vinner serien i år? Dere kommer i alle fall ikke til CL

Øystein

25.aug.2006 kl.11:50

Brann HAR ein spiss som scorer mål: Migen Memelli.
På tide at han får sjansen i serien og...

Christian

26.aug.2006 kl.21:14

Begredelig. Vet at jeg legger hode til hogg, men som jeg påpekte i fjor, så tivler jeg på om Mjelde er rett mann. SAMME formsvikt, til SAMME tid! Her er det noe som ikke stemmer....

Skriv en ny kommentar

hits