Torget må ryddes

Nå må det ryddes opp i den delen av Torget der det selges ferskvarer  Det som foregår der i dag er for en stor del en hån mot dem som i hundreder av år har solgt sine varer i et forsøk på å skaffe seg et ærlig levebrød.
Dette brukte å være en arbeidsplass for noen av de hardest arbeidende mennesker vi har hatt. Folk som hadde yrkesstolthet, anstendighet og en replikk på lur.
Idag forsøples Torget av kyniske surfere som selger dritt til intetandende turister som tror at alt i Norge er rent og ferskt. I stedet for å huske Fløyen, Ulriken og Troldhaugen drar de tilbake med minnet om et mageonde hinsides beskrivelse forårsaket av varme reker på baguettene på Torget.

Det som er vanskelig for folk flest å skjønne er at dette ikke gjelder alle fiskehandlerne på Torget. Noen har gått til anskaffelse av kjøledisker og opererer omtrent som de gjør i Lagunen, mens andre gir blaffen. I følge Mattilsynet selges det mat som er på randen til å gå i forråtnelse. Har du dårlig utviklet smak  kan du spise det så lenge det blir stekt eller kokt uten å bli syk. Men det er verre med mat som er ferdig til konsum og som holder 15-20 grader.

TV2s avsløringer er så graverende at det er like før Torget må leveres med en advarsel for turister. Ta bilder, men spis ikke her.
Og det kan umulig være meningen.

Én kommentar

henrik færevåg

30.jul.2006 kl.13:24

Dette er en test. Det er kommet en rekke kommentarer til innleggene her på bloggen, men av en eller annen grunn vises de ikke ut. Jeg jobber med å finne ut hva som er problemet. Fortsett å kommentere. Det er mye oppmagasinert sinne der ute. Spesielt blant de grisete snuserne:-)

Skriv en ny kommentar

hits