Branns gullplan

Brann skal ta gull i 2007.
Også. Men denne gangen er det faktisk en stor mulighet for at de kommer til å gjøre det.
Det viste den siste ansettelsen denne uken i Sportsklubben Brann. Ved første øyekast virker erstatteren etter sportsdirektør Per Ove Ludvigsen, toppfotballsjef i NFF, Roald Bruun-Hanssen, som en grå eminense, en uspennende tilvekst til rødtrøyenes organisasjon.
Og selvsagt har aldri noen tatt gull fordi de har ansatt en administrator.
Det som er oppsiktsvekkende er at Brann også i denne ansettelsen følger en større plan, en overligger, som har ett mål; å bli best mulig på flest mulig felt og ikke dårlig på noen.
Først da vil en få det optimale ut av det spillermaterialet klubben og investorene har klart å fremskaffe.
Når evalueringen i Brann etter 2006-sesongen er ferdig vil konklusjonen være at dette var året da Brann kunne og kanskje skulle blitt seriemester. Men det var også det året Brann ble et topplag i Norge. Og de som over tid klarer å være ett av Norges topplag vil før eller siden vinne et seriemesterskap.
Når vi ser tilbake på sesongen så er det ett øyeblikk som står som det avgjørende for at gullmedaljene havnet i Trondheim nok en gang. Det var ikke da Steffen Iversen scoret på Brann Stadion. Det var da Kristjan Ørn Sigurdsson landet forkjært i duellen med Olivier Occean og vrikket ankelen på Åråsen på stillingen 0-0 i kanskje en av de beste kampene Brann spilte i år før det raknet.
Etter det var Branns trygghet i forsvaret som dro dem gjennom vårsesongen, som blåst bort. Kristjan kom tilbake, men aldri som den klippen han fremsto i sesongens første del som gjorde ham til årets funn i Tippeligaen.
Skader er en del av gamet, javel, men det faktum at Brann ikke hadde bred nok stall til å takle savnet av Ørnen er en av de tingene de nå har prøvd å rette på med Armann Bjørnsson.
På spørsmål om hva Roald Bruun-Hanssen egentlig skulle ha for oppgave, trakk Bjørn Dahl, Branns administrerende, fram det å skaffe bedre treningsfasiliteter, gjennom god dialog med kommunen, som ett viktig felt han skal bidra på. Det er helt andre toner enn det en har vært vant å høre, som har vært: Skaffe tre seriemesterskap og to cupmesterskap på de neste fem årene.
Roald er ryddig, sier Mons Ivar Mjelde og alle trenger vi mer ryddighet.
I fjor var det det medisinske støtteapparetet som fikk en overhaling. Brann hadde minst skader i hele Tippeligaen denne sesongen.
Roald Bruun-Hanssen vil sørge for at Brann vil bli bedre på en rekke "usynlige" områder. Summen av forbedringene på  disse "usynlige" områdene er også med på gjøre laget til en enda hetere gullkandidat.
Og mens andre lag synes å lete med lys og lykter etter frelsere som geniforklares eller sparkes med bare ukers mellomrom, følger Brann en plan som alle involverte står bak.
Det er grunnen til at Brann har større kontinuitet enn de andre lagene i øyeblikket, det er grunnen til at investorene er villige, det er grunnen til at publikum strømmer til Stadion og det er grunnen til at Mons Ivar Mjelde sitter trygt selv om de skulle tape de fire første seriekampene. I hvert fall  så lenge han har fulgt planen. For har han det er det planen som ikke funker og den er alle ansvarlige for. 

5 kommentarer

Tony S

27.nov.2006 kl.11:24

Per Ove Ludvigsen hadde eir mye større nettverk,enn det Roald Bruun-Hanssen har.. Sier seg selv at Brann kommer til å tape på dette! De ville ha gull i år,muligheten var absolutt tilstede når POL styrte sakene på stadion.. men til neste år kommer Brann til å slite.. ingen tvil om det..!

Rene

27.nov.2006 kl.11:28

Brann driter på draget nok en gang.. e til å le seg ihjel!:-) Når POL forsvant,så forsvant også gull sjansen neste år.. helt konge,unner ikkje brann en drit! :-)

aj

27.nov.2006 kl.21:18

Topplag og topplag fru blom. Røk vel ut av europacupen mot et svensk bakgårdslag. røk ut av cupen i fjerde runde. Og var norges niende beste lag i høst.

Svein Nilsen

29.nov.2006 kl.10:54

Meget godt vurdert. Men jeg er ganske så sikker på at blir det ikke topp 2-3 neste år så er det farvel til Mons I Mjelde. Lenger enn det strekker ikke langsiktigheten og tålmodigheten til bergenserne. Det skal bli artig å se hvordan Brann takler det presset.

Tommy

01.des.2006 kl.09:55

Jøss! Helt utrolig.. Dere gjør det igjen.. "vinner serien i 2007" må le av dere i Bergen.
Jeg håper "mitt" lag vinner, om ikke det så driter jeg i hvem som vinner serien så lenge dere IKKE gjør det!!

Skriv en ny kommentar

hits