Thank God it's Friday

Det var mange bergensere som satte morgenkaffen i halsen, tirsdag. BA hadde nok en gang demonstrert sin overlegne teft for gode nyheter blant papiravisene i Bergen.

Bergen Moské truer med å legge fredagsbønnen til Torgallmenningen fordi Bergen Kommune mener det falleferdige gudshuset den 1700 medlemmers store menigheten holder til i, er i ferd med å falle ned.
De har fått frist til 1. april med å finne seg et nytt sted. Menigheten har kjøpt seg et nytt sted, bestyrerboligen ved det gamle Gassverket i Jekteviken. Men - selv om dette ble klart i 2004 - har de ikke somlet seg til å få orden på huset.

Nå er det det offentlige som må på banen og ordne opp, mener menigheten.

Det muslimske samfunn i Bergen har selvsagt de samme rettigheter som alle andre i denne byen. Det betyr at de kan søke til Grønn Etat om de ønsker å benytte Torgallmenningen til større arrangementer. Det vil de få lov til på lik linje med Bymisjonen, Levende Ord, Jehovas Vitner, de som tror på tallet 3.14 og alle andre samfunn.

Dersom muslimene ønsker å legge beslag på plassen til faste tider, med regelmessige intervaller, stiller saken seg annerledes. Ordfører Herman Friele åpnet i www.iBergen.no på tirsdag for at dersom bruken ikke er i tråd med det Torgallmenningen eller Festplassen er ment å skulle være, så må vi se på reglene.

Eksemplet han brukte var om noen ville arrangere tivoli der hver torsdag så er det slettes ikke noen automatikk i at de burde få lov til det. Det skal være trivelig på Torgallmenningen for alle.

Venstres leder i bystyret Anders Skoglund vil gjerne ha muslimske bønnemøter på Torgallmenningen og mener det ville bidratt til å få mer åpenhet mellom ulike religiøse trossamfunn.

Ville Skoglund sagt det samme om det var Levende Ord eller Jehovas Vitner som ønsket å bruke fellesarealet til sine sære ting, ukentlig? Det er også fremmedartede samfunn det knytter seg myter og ofte motforestillinger til.

De fleste av oss vil ha oss frabedt religiøs påvirkning og ritualutøvelse på offentlig sted. Vil noen drive med det så er kirkene, bedehusene og moskeene stedet.

Alle har anledning til å drive en hvilken som helst form for religion de måtte ønske i dette landet så lenge den ikke skader andre.

Kanskje de kunne leie noe på TGIF - Thank God It's Friday.
Det er jo like ved.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits