Fra sviker til helt

 

 

På hengende håret og med svikeren Charlie Miller som nærmest ufrivillig helt, lever håpet om ligagull.  Ja, svikeren er vel det eneste ordet å bruke på en mann som lar fellesskapet på båten for å hevde private meninger og preferanser på for laget det verst mulige tidspunkt.

Charlie Miller har tatt et oppgjør med Brann og Bergen. Han vil ikke spille mer på høyresiden, sier han. Han vet det betyr at han ikke spiller mer for Brann. Han har ikke løpskapasitet til å ta sentral midtbaneplass og Brann har bedre spisser.

 Byen og laget som trykket en overvektig has been til sitt bryst og så ham tre frem igjen i hvert fall som en del av sin fordums storhet, som Skottlands mest lovende fotballspiller, skal nå blåses i eller pisses på i et forsøk på å komme seg vekk før overgangsvinduet stenger om noen dager. Om det dreier seg om penger i Qatar eller en alderdomskontrakt i Skottland er uvesentlig. Det er bare en ting som er viktig i denne saken:

Å kaste en slik skiftenøkkel inn i hjulene som Charlie Miller har gjort på et avgjørende tidspunkt for klubben som betaler hans lønn, er utilgivelig. Det er et svik, verken mer eller mindre. Så får tiden vise hvordan Brann takler det. Jeg er overrasket om han fremdeles er i byen om en uke.

Og det er synd, for Brann trenger Charlie Miller mer enn Charlie Miller trenger Brann.

Friskmeldt

Kan Brann friskemeldes etter seieren over Molde?

Selv mot jumbolaget i Tippeligaen klarte ikke Brann å spille seg til en mulighet før et frispark i det 50. minutt. Et forsvar som tidligere var bunnsolid er blitt rustent, først og fremst gjennom Bjørn Dahls totale formsvikt. Midtbanen er blitt avkledd gjennom å gi Martin Andresen litt ekstra oppmerksomhet og på den siste halvdelen av banen skjer det lite før de forløsende pasningene vi så så mange av i vår, endelig kom.

 

Brann trenger nå kun fire seire til for å bli seriemestre for første gang på 43 år. Da er det ikke tidspunktet for primadonnaer til å si hvor de ikke vil spille eller for oss til å bli kjempeimponert over en knapp seier mot bunnlaget i ligaen. Det er i stedet tid for å smøre vaselin på knær og albuer, la håret gro for ekstra beskyttelse i hodeduellene og mentalt forberede seg på å si farvel til begge fortennene. Det er viljestryke, duellkraft, moral og rå styrke det handler om herfra og inn.

  

8 kommentarer

lime sørensen

27.aug.2006 kl.21:49

For en språkbruk av et voksent menneske: Bør man ikke selv om man kommer fra Bergen spare ordet sviker til det virkelig gjelder..? Jeg vet fra historien at man gjerne henretter svikere. Burde man kanskje gjøre det her også? Det er sikkert noen i Bergen som tar på seg jobben. IDIOTI!!!

Ronald Vardeneset

28.aug.2006 kl.00:27

Er det mange som bryr seg om kommentarene dine Henrik?

Jeg mener, er det mange som leser dem og svarer til deg?

Hassan El Vete

28.aug.2006 kl.07:26

To sider av en sak? Nope, ikke når Henrik snakker. Såvidt jeg kan se florerer det minst 3 versjoner av "Miller" saken i media nå.
- Miller nekter å spille
- Miller vil spille andre steder enn høyrekanten
- Miller føler seg ute av form og har noen utenomsportslige problemer. Derfor vraket han seg selv til kampen.

Jeg vet ikke hva som er riktig. Media med Ibergen i spissen(ikke i antall lesere hvis noen misforsto den) fremstår som en haug med fjøsnisser som benytter enhver sjanse til å blåse alt ut av alle proposjoner. Er det så vanskelig å finne en reporter som kan sjekke kilder og kutte ut idiotien med å fylle inn det de ikke vet med sitt eget illebefinnende.

Forøvrig: Brann har 34 poeng. Det er åtte kamper og 24 poeng å kjempe om. Tror du virkelig at det holder med 46 poeng for seriegull?

Xminator

28.aug.2006 kl.08:06

Seriøst, Miller kommer inn som høyrekant. At dette i det hele tatt blir ett tema er en skikkelig BT-sak. Etthvert oppegående menneske ser jo at BT har en agenda her. De er fortsatt drittsure (for å si det mildt) fordi Miller IKKE vil snakke med dem. Vi vet alle hvorfor (øl på la manga). Nå er det payback-time for BT. De har jo gravd opp igjen Mjeldehetsen sin fra i fjor høst også. At ikke Langeland blir flyttet til strikkespalten er en skam for en så seriøs avis som BT.

Honør til Miller for meget god innsats etter byttet. Det er godt å se at BAs versjon av saken var "riktigere".

Ola

28.aug.2006 kl.08:10

Charlie Miller (født 18. mars 1976) er en skotsk fotballspiller. Han spiller i den norske eliteserien i fotball for herrer for Brann.

Miller ble i yngre år regnet blant de mest talentfulle spillerne i Skottland. Allerede som 17-åring i 1993 debuterte han for storklubben Rangers. Han fikk med seg fire seriemesterskap der, men han klarte aldri å etablere seg hundre prosent på laget. Han ble blant annet kritisert for at hans utensportslige livsstil ødela for full satsing på fotball.

Etter korte opphold i de engelske klubbene Leicester og Watford gikk turen tilbake til Skottland og Dundee United i 2000. Der var det tydelig at han fikk gløden tilbake. Han fikk også sin eneste landskamp for Skottland i 2001.

Sommeren 2004 valgte Miller å gå til Brann, til tross for at han kunne fortsette å spille i Dundee United. Men han slet med å etablere seg på laget, og var innbytter da Brann vant cupfinalen samme år.

I 2005 sesongen spilte Miller stort sett fast på Brann, til tross for at han ble flyttet rundt i de fleste offensive posisjoner på banen.

Tom Christensen

28.aug.2006 kl.11:11

Færevåg er en tulling som burde legge pennen på hyllen for godt. Å kalle en mann en sviker fordi han er inne i en sportslig nedtur (som vi kanskje så slutten på i går?) og dermed stilte plassen sin til disposisjon, er intet mindre enn latterlig. Klart jeg skjønner at BT er snurt fordi de er boikottet og dermed er litt ekstra sure. Men er det ikke allikevel litt smålig å prøve å lage skandale av enhver uttalelse og vinkle saker på en mest mulig negativ måte? Hadde aldri trodd jeg skulle se at BA hadde et mer nyansert syn enn BT på noen ting, men jaggu har det også skjedd i dette tilfellet. Dette stiller seg bare i rekken av en rekke saker BT lager om brann der de desperat prøver å fremstille Brann som uprofesjonelle eller umenneskelige. Er jo kun kort tid siden dere prøvde å lage et stort nummer av at Zavrl sin agent helst ville overbringe nyheten om at kontrakten ikke vile forlenges. Dere mente da at dette var noe Per Ove Ludviksen hadde gjort fordi han er ondheten selv, og Brann vil sine spillere mest mulig vondt. At agenten selv hadde insistert på å si det først til Zavrl nevnte dere selvsagt ikke med et ord. Jeg har null respekt for sånne ynkelige tabloid-tryner som deg Henrik... Få deg en jobb i Se og Hør, der du hører hjemme...

jügge

29.aug.2006 kl.06:57

du e en klovn, henrik! en klovn!

Ronald Vardeneset

31.aug.2006 kl.15:02

Hvordan kan du forresten skrive Henrik, at Brann bare trenger fire seire for å bli seriemester? Hvordan i huleste begrunner du det? Det holder jo definitivt ikke...

Skriv en ny kommentar

hits