Fritt fram for en ordfører

Arbeiderpartiet og Høyre har vist kortene og selv om de er gode, er det rom for de andre til å smelle til med en kanon som kan forskyve oppslutningen mange poeng i riktig retning.
Friele-effekten som ble observert ved forrige kommunevalg, har satt sine spor og både Arbeiderpartiet og Høyre har lett med lys og lykter. Ap gikk så langt som til å lansere lederen for Bergen Storsenter, bare for å oppleve at hun takket høflig nei, dagen etterpå. Det forteller hvor viktig partiene selv mener effekten av å ha et profilert og troverdig menneske på toppen er.
Partiene er altså villige til å forlise års troskap når det gjelder den seremonielle ordførerrollen, så får heller "de politiske broilerne" med maktbegjær, men uten stemmetekke, ta seg av de virkelige posisjonene.
Dette er jo tilnærmet et system som ville vært til beste for oss alle, nemlig valg i enkeltmannskretser. Personvalgene er for viktige til at vi skal overlate den til noen håndfull mennesker på nominasjonsmøtene.
Ap landet til slutt på en veteran, Ruth Grung. Hun vil ikke skaffe en eneste stemme ut over menigheten.
Høyre ruller ut sin nord-norske kanon, Trude Drevland. Hun er folkelig nok, men er også løs nok til at dette kan bli interessant. Om det lokker mange ekstra til å legge Høyres lapp i urnen tviler vi mer på.
Det betyr at det både for FrP og SV er mulig å kuppe Friele-effekten om de kommer med et navn som slår.
KrF kan også trekke en Rune Larsen opp av hatten, SV en Erling Gjelsvik eller Eirik Glambæk Bøe mens FrP kan forsøke å få med seg en av Hardball-guttene. De har jo vist at de får ting til å skje i Bergen. Når de har klart å få Brann til topps i norsk fotball bør de kunne fronte Bergen på en skikkelig måte også. De er alle fargerike i språkdrakten, har en no nonsens tilnærming til oppgaver og får utslett av overdrevent byråkrati. I tillegg har de alle suksess innenfor sine områder. Få fart på bergensregionen.
Start forhandlingene.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits