Dommeren ga gullet til Rosenborg

Tom Henning Øvrebø er en dommer som liker å være i fokus.
I går var han der han liker seg best. Som den som avgjør hvem som skal vinne Tippeligaen og hvem som skal rykke ned.
Vi trenger ikke ta spesielt sterkt i for å påstå at Tom Henning Øvrebø i går avgjorde utfallet i Tippeligaens bunn og topp. Det gjorde han ved å bestemme at det skulle spilles seks minutters tillegg på Lerkendal i kampen mellom Rosenborg og Tromsø. Tromsøs heroiske kamp ble torpedert i det klokken viste 4.49 på overtid. Rosenborg ble reddet av gong-gongen. Dette er den største kontroversen i sport siden  "the long count" i 1927, da dommeren lot tungveltsmester Gene Tunney bruke 13 sekunder på å reise seg etter at Jack Dempsey hadde slått ham i gulvet. Dette skjedde  i kampens syvende runde på utearenaen Soldier Field i Chicago der det var offisielt 104.000 tilskuere til stede. Tunney fikk summet seg og kom tilbake og slo utfordreren Jack Dempsey , en av boksehistoriens legender den dagen.
I går kveld fikk Rosenborg sin "long count" Det finnes omtrent ikke kamper i verden som får seks minutter tillegg. Bortsett fra et kort opphold da Tromsøs keeper lå nede og de tre innbyttene som skjedde i andre omgang var det ikke noe annet å legge til for. Tvert i mot. Tromsø-spillerne viste direkte dumhet i flere situasjoner der de ble sparket ned, men valgt å sprette opp igjen i stedet for å hale ut tiden maksimalt. Ved to anledninger så vi Tromsø-spillere som fikk behandling utenfor banen. Når ser vi det ellers?
Tom Henning Øvrebø sendte Tromsø til Adecco-ligaen og Rosenborg til topps i Tippeligaen.
Det store spørsmålet er hvorfor når det ikke finnes saklige argumenter for det.
Jeg liker ikke noen av svaralternativene jeg kommer opp med.
Men jeg velger den snille varianten; den som sier det er fordi Tom Henning Øvrebø er en dommer som liker - ja, nærmest elsker - å være i fokus.
Der kom han i går.

7 kommentarer

thomas oen

29.sep.2006 kl.11:33

Det er godt å sjå at det eksisterer personar i medieverda som er tøffe nok til å fremme sanninga. 6 min. tillegg i nemde kamp lukter svært ille. Kva er det eigentleg som foregår på Lerkendal? Ein kan undras om Øvrebø vart ein rikare mann etter fadesen i går kveld. Me skal heller ikkje gløyma at Stabæk vart snyten for ein soleklar straffe 2 min. på overtid mot Rosenborg på Lerkendal. I den hektiske gullspurten har altså Rosenborg fått fire poeng servert frå dommaren. Dette svir langt inn i hjarterota, men slik er det!

John

29.sep.2006 kl.13:11

Stakkars mann!! Fikk du ikke med deg at Morten Pedersen lå nede i flere minutter etter at ballen traff hodet? Fikk du ikke med deg at Lars Iver Strand lå nede i flere minutter etter takling av Koppinen? FØLG MED, GUTT!!

palla

29.sep.2006 kl.19:49

hildring henrik, vis ein ser på tv bildene gjorde faktisk tom rett. da som er feil er at andre dommere ikkje legg til nok. dette feie seg berre inn i rekko av vas frå deg. lure på ka du kjem med på mandag før eller etter kampen.
venter i spenning

Kim

01.okt.2006 kl.00:07

Dette blir rett og slett for usaklig Henrik! Du kan ikke si at Øvrebø elsker å komme i fokus og legger til så mange minutter bare fordi han vil komme enda mer i fokus. Tror du virkelig Øvrebø visste at Rosenborg ville score 5 min på overtid? Det at du sier at han sendte Tromsø ned i Adeccoligaen er jo bare tull. De tapte et poeng på at han la til så mye så han gjorde. Ett poeng! Tromsø har vært dårlig gjennom hele sesongen og det er ikke Øvrebøs feil at de kanskje rykker ned. NHFs dommersjef har i tillegg sagt at Øvrebø valgte den riktige avgjørelsen, og da velger jeg heller å høre på han enn det usaklige innlegget ditt. Du bør gjerne prøve å skrive litt mer objektivt siden du er en del av tv2- systemet, men jeg tror egentlig du elsker at folk kritiserer meningene dine og at dette er en av grunnene til at du kommer med såpass mange usaklige innlegg.

Tossa

12.okt.2006 kl.11:13

Dere kan si så mye dere vil at det finnes saklige argumenter på at det var riktig å legge til seks minutter. Men det holder ikke. Hvorfor? Fordi det i HVER ENESTE KAMP finnes det situasjoner som tilsier at det MINST bør legges til 5-10 minutter. I reglene står det at det automatisk skal legges til 30 sekunder pr. innbytte. Så der alene er det normalt 3 minutter. Og så har man spillere som blir skadet etc. Og hvor mange andre kamper i år har dommeren lagt til 6 minutter i eliteserien? Så enkelt er det nemlig. Øvrebø la til mye mer enn det som er normalt. Og det er det som lukter "fishy"...

Lyn

25.okt.2006 kl.20:36

Hvis du har fulgt med paa kampene denne sesongen har du sikkert faatt med deg at dommeren har vaert direkte avgjoerende for at Lyn har tapt poeng i ikke mindre enn 4 kamper, der minst en av dem hadde endt med seier til Lyn hvis dommeren hadde doemt riktig. Lyn har med andre ord blitt snytt for minimum 6 poeng. Dette har sikkert skjedd noen andre lag ogsaa. Tabellen hadde sett ganske annerledes ut hvis verden hadde vaert rettferdig....

Kjakan

31.okt.2006 kl.10:32

Du er latterlig Henrik. Hvorfor var det en fordel for rbk at dommeren la til? Det var uavgjort og Tromsø trengte 3 poeng mer enn det rbk gjorde. Like smart sagt som når du oppfordret bergenserne gå å finne seg noen trøndere etter at de tapte for rbk.

Skriv en ny kommentar

hits