Rosenborg vant fortjent

I dag får vi se hvorfor Rosenborg vant Tippeligaen høyst fortjent.

I dag har 19000 mennesker kjøpt billett til en helt uvesentlig fotballkamp mellom Brann og Ham-Kam. Om det blir sølv eller bronse på Brann er det kun noen få statistikere som bryr seg om. Ja, og så vi som har veddet en kasse vin mot snørrhovne og irriterende, arrogante Enga-supporterende kolleger i Oslo om at VIF kommer bak Brann på tabellen.

Men også vi ønsker kun en ting av Brann i dag. At de spiller til den feite kjerringen synger. For først når hun kommer ut er operaen slutt. Et desperat Viking lag under psycho-Toms ledelse kan slå Rosenborg på Lerkendal. Ikke bare kan, jeg er nesten overbevist om at de kommer til å gjøre det. For det er en kamp RBK tror de har råd til å tape og det har de også. Så lenge Brann skal fortsette å bygge stein på stein selv etter at huset er falt ned.

Det var gull som betydde noe denne sesongen. Et gull som skulle havnet i Bergen og som ville havnet i Bergen folk hadde satt straffesparkene sine i mål og innbyttene og disponeringene hadde vært mer vellykket etterhvert som den fatale høstsesongen rullet fram.

Det kan man tilgi, men ikke at man gir opp før sesongen er over. Petter Vaagan Moen sa det best. "Jeg gratulerer ingen før det er over." Brann har en spillestil som gjør at den dagen det går stang inn kan det bli fryktelig for motstanderen. Jeg er ikke sikker, men jeg mener vi talte 12 store målsjanser mot Start på Stadion i andre omgang. En kamp Brann tapte 1-0. Ham-kamp er med sine mastodonter og elendige bortestatistikk kanskje det enkleste laget i Tippeligaen å score mange mål på. Dersom en spiller riktig. Fart på ballen og forbud mot baller mer enn en halv meter oppe i luften kunne skapt karusell inne i Hamkam-forsvaret om ballen rullet Branns vei. Men da må det være folk der. Mange folk. Da må en våge å tape 4-0 på hjemmebane også. Men det er verdt det.

Ikke minst for publikum. Hvorfor skal noen gidde  å se på en fotballkamp som ikke betyr en skitt og som treneren har signalisert skal dreie seg om å sikre en sølvmedalje.

Jeg vil se et lag som med dødsforakt fra første stund spiller kamikaze-fotball og som har ett mål med kampen; å vinne 10-0. Det gjør meg ingenting om de tryner på veien. Det er morsomt å se dem prøve helhjertet. Og det vil de andre tilskuerne også.

Rosenborg ville gått for det.
Derfor er de best.

3 kommentarer

Jan

30.okt.2006 kl.01:34

Ja, du bommet litt på Viking her Henrik...

Kollega

30.okt.2006 kl.20:50

Det ryktes at du også har veddet en kasse vin på Brann-gull. Hvor dum kan man bli?

Stian Andersen

30.okt.2006 kl.21:00

Heisann Henrik,

Enig i at Rosenborg kunne tapt. Er overrasket over at du sier at du er sikker på det etter kampen de spilte i Bergen. Mener mye av grunnen til at Brann tapte i Bergen var at vi tapte en del dueller og at man ikke har gode nok spisser i dagens Brann lag. Helstad og Memelli er de som jeg tror ville skårt mest om de hadde fått tillit mens Seternes og Winters rett og slett ikke har prestert godt nok i sesongen til å fortjene noe bedre. Start eksempelet ditt i denne artikkelen forteller sin egen historie.

Jeg tror av at Brann har godt av å ikke vinne serien i år. 1) Fordi det gjør dem enda mer sulten
2) Fordi laget ikke er godt nok til å spille CL kvallik. (det viste UEFA cuppen i år=.
3) Fordi under Tørums ledelse så har Rosenborg vært det klart beste laget.

Noe av problemet til Mjelde tror jeg personlig er at han ikke kan nok om deffensiv organisering. Tror han kan bli bedre og kan lære om dette men per i dag er han ikke god nok.

Blir uansett spennende i Royal League og kommende sesong nå. Mjelde har tatt klubben i rett retning.

Hva mener du om overganger fremover i Januar...

Salg:

Winters, (pga. av holding og vi har tre gode spisser).
Ystaas (pga kvalitet)

Innkjøp:
Allerede kjøpt nye Sissoko
Konkurranse på Venstre back plassen. (ungt talent med fart og som derfor kan utfordre Hanstveit)
Ungt talent paa topp (Diouf Molde?/Trond Olsen Bodø)

Tror det skal bli spennende å se om Huseklepp, Torbjørnsen, Bjørnson, Haugen, Gashi, Memelli får tillit i Royal League no. Tror det kan føre til mer stabilitet i andre halvdel av sesongen enn det som har vært tilfellet de to siste sesongene når det gjelder Brann. Denne sesongen kan vi ikke skylde på karantener og skader en gang.

Skriv en ny kommentar

hits